Annonce:
Annonce:

Mette F i krydsild: Hvorfor har I en så gunstig pension?

Under Folkemødet har Ekstra Bladet konfronteret Mette Frederiksen med nogle af de spørgsmål, der optager danskerne

Mette Frederiksen om, hvorfor hun forsøger at tørre ansvaret for skandalerne i Skat af på Venstres Kristian Jensen.
Annonce:
Følg Politik

De politiske spidser er i disse dage samlet på Bornholm til det årlige folkemøde.

Ekstra Bladet har benyttet den anledning til at konfrontere nogle af toppolitikkerne med spørgsmål, som optager danskerne.

På jagt efter svar: Hvad skal Ekstra Bladet spørge om på Folkemødet?

Her er turen kommet til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Du kan også se hendes svar i tv-klippene over artiklen samt herunder.

Mette Frederiksen om det rimelige i politikernes pensioner, og om hvorfor hun samarbejder så lystigt med Dansk Folkeparti:

Politikernes pensionsvilkår

Folketingspolitikerne kan eksempelvis gå fra før folkepensionsalderen på en betydeligt bedre ordning end almindelige danskeres:

- Hvad vil du sige til de folk, der sidder derude og er forargede over det?

Annonce:

- Jeg vil sige, at løn-spørgsmålet på Christiansborg er et rigtig svært spørgsmål. Der skal være en rimelighed i det - både i forhold til, at folk bor langt væk fra deres familier, arbejdsmængde og sådan noget. Der er tilpas mange partier, der har forsøgt at finde en eller anden balance i det, så det har jeg egentlig ikke mere at sige til.

Samarbejdet med Dansk Folkeparti

- Er det stort ståhej for ingenting?

- Nej, det synes jeg ikke, man kan sige. Vi er lykkedes med nogle ting i fællesskab, som er ret markante. Der er et blåt flertal i dag, og der sidder en borgerlig regering - ikke desto mindre forhindrer vi den i at føre borgerlig politik. Det er i al beskedenhed ret godt gået af et socialdemokrati, som ikke har et flertal. Jeg er da rigtig glad for, at vi både har fået forhindret topskattelettelser, store besparelser i kommunerne og en senere tilbagetrækning. Det er da tre vingeben, som jeg er stolt over at kunne sætte. Det har så krævet et samarbejde hen over den politiske midte, og det er jeg da rigtig glad for.

- Så du lægger op til endnu en politisk lussing til Løkke efter sommerferien, når der ikke bliver nogen topdskattelettelser?

- Sådan kan du godt sige det, ja.

Skandalerne i Skat

Annonce:

Mette Frederiksen har tidligere placeret et ansvar hos Venstres næstformand Kristian Jensen, selv om medlemmer af rød blok også har siddet på skatteministerposten.

- Hvorfor har I så travlt med at skyde på de borgerlige?

- Det synes jeg egentlig heller ikke, at vi har. Nu har vi foreslået, at der skal nedsættes en skattekommission, og vi har sagt, at den kommission skal kigge på det hele. Det er uagtet, om der har været en blå eller rød regering. Hvis der er et direkte politisk ansvar at placere, så skal det placeres ligegyldigt, hvem der har det.

- Kan du helt afvise, at I har været ude efter Kristian Jensen?

- Jeg har sagt omkring Kristian Jensen, at da han var skatteminister - hvilket han var i rigtig lang tid - der blev Skat nærmest en skygge af sig selv. Det står jeg ved at have sagt, og jeg mener også, at det er rigtigt. Men det ændrer ikke på, at han selvfølgelig ikke er ene mand ved det bord. Derfor er det en god ide at få en skattekommission, som kan undersøge det hele.

- Men hvis Kristian Jensen fik en dårlig ide, hvorfor stoppede I det så ikke, da I havde muligheden?

- Jeg synes, at vores skatteordfører har sagt det rigtigt: Der blev ikke gjort nok, da vi sad i regering, og det er vi så ved at rette op på nu. Men jeg synes ikke, at det ændrer på, at det er en god ide at få nedsat en kommission til at få belyst, hvad der er foregået.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: