Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mette F: Ingen bagkant for terror-redskaber

Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil have mere intelligent kontrol ved grænserne efter møde med kolleger

Der er ingen fastsat grænse for, hvor langt justitsministre fra 11 EU-lande, USA og Canada er villige til at gå i forhold til redskaber i kampen mod terror.

Det siger justitsminister Mette Frederiksen (S) efter et møde i Paris med justits- og indenrigsministre, hvor de diskuterede en skærpet indsats mod terrorister i kølvandet på angrebet på det franske satireblad Charlie Hebdo.

- Vi kan ikke opstille en bagkant for, hvor langt vi er villige til at gå, siger Mette Frederiksen.

Justitsministeren mener, at der er behov for mere samarbejde på tværs af lande og en mere intelligent kontrol ved grænserne for at dæmme op for fremtidens terrorister.

- Vi har drøftet behovet for at udveksle alle informationer, som efterretningstjenester og politiet har på tværs af landene. Vi har behov for at vide, hvem der rejser på tværs af landene, siger Mette Frederiksen.

- Det er nødvendigt med en mere intelligent kontrol ved grænseovergangene, så vi kan bekæmpe terrorisme, når den flytter sig, fortæller hun.

EU-landene er for længst enedes om, at deres efterretningsmyndigheder skal kunne følge flyrejsende inden for EU gennem et register med oplysninger om blandt andet navne, adresser, rejseruter, bagage og billetkøb.

Men Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg blokerer for de nye regler af frygt for, at de griber for voldsomt ind i borgernes frihedsrettigheder.

- Det er nødvendigt med et kompromis med Europaparlamentet, siger Mette Frederiksen.

Justitsministeren skal søndag gå en march i Paris sammen med statsminister Helle Thorning-Schmidt og en lang række af statsledere i sympati med ofrene for terroren i Frankrig.

- Vi er enige om, at bruge dagen på at udvise solidaritet, men også at trække i arbejdstøjet. Vi har bekræftet sammenhold på tværs af grænser mod de mørke kræfter, siger justitsministeren.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen