Annonce:
Annonce:

Mette F: Ingen dato for Ellemann

Statsminister Mette Frederiksen er 'overbevist om', at Jakob Ellemann-Jensen kommer tilbage i alle sine gamle roller. Hun ved bare ikke hvornår

Mette Frederiksen præsenterede torsdag formiddag Stephanie Lohse som fungerende økonomiminister, indtil Jakob Ellemann-Jensen er tilbage fra sygeorlov. Hvornår det er, er dog ikke fastlagt, fortæller statsministeren

Annonce:
Følg Politik

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ingen idé om, hvornår hun ser sin forsvars- og vicestatsminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), igen.

Det fastslog hun onsdag, da hun præsenterede Venstres Stephanie Lose som reserve-økonomiminister for Troels Lund Poulsen, der vikarierer som forsvarsminister, mens V-formand Jakob Ellemann er syg af stress.

- Vi har ikke en dato for, hvornår Jakob Ellemann kommer tilbage, så vi ønsker først og fremmeste at Troels Lund Poulsen kan hellige sig opgaven som forsvarsminister, når der er krig i Europa, og vi skal forhandle forsvarsforlig, sagde statsministeren på Amalienborg Slotsplads.

- Hvor længe har du tålmodighed til denne her midlertidige løsning?

Tager den tid, det tager
- Sådan kan man jo ikke sætte det op. Ingen af os er herrer over sygdom. Når der er en sygemelding i regeringen, så finder vi ud af det.

Annonce:

- Tager det længere tid med Ellemann, end I havde regnet med? Og føler du dig overbevist om, at han kommer tilbage i alle sine gamle roller?

- Til det sidste, ja. Det føler jeg mig overbevist om, siger Mette Frederiksen og fortsætter:

- Til det første, så er jeg ikke sikker på, at det er sådan, man kan udlægge det. Der er en første fase, og så finder man ud af, hvordan det forholder sig.

- Hvor længe kan du undvære Jakob Ellemann?

- Jeg håber, at Jakob Ellemann kommer tilbage så hurtigt, som det kan lade sig gøre. Men man må jo have respekt for, at det tager den tid, der tager.

Bedre forhold end andre
Jakob Ellemann kan som folketingspolitiker være syg med fuld løn på ubestemt tid. Han skal heller ikke arbejdsprøves.

Og han får stadig sit løntillæg for at være vicestatsminister - og dermed på papiret stå klar til at tage over efter statsministeren, hvis hun skulle blive ukampdygtig - selvom han reelt ikke er det.

- Mette Frederiksen, er der råd til, at alle danskere kan få samme forhold under sygdom, som politikere har?

- Det er jo sådan, at for de fleste gælder der en lovgivning, og så er der derudover nogle forhold på ens arbejdsplads. Og jeg håber da, at arbejdsgivere tager hensyn til de mennesker, man har ansat.

Ole Birk Olesen har en ulovlig elevator i sin ejendom, som han igennem sit arbejde i Folketinget i årevis har forsøgt at gøre lovlig. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: