Annonce:
Annonce:

Mette F. kritiseres for købesex-kommentar: Bland dig udenom

Mette Frederiksen (S) møder stor kritik fra både faggrupper og politikere, efter hendes udtalelser om købesex-kunders evne til at arbejde inden for bestemte områder

Mette Frederiksen tvivler nu på, om et forbud mod købesex vil kunne rykke noget. Foto: René Schütze
Mette Frederiksen tvivler nu på, om et forbud mod købesex vil kunne rykke noget. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Politik

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksens moralske opsang til mænd, der køber sig til sex hos en prostitueret, kritiseres af flere politikere og formænd for faggrupperne.

Ifølge Mette Frederiksen, kan en politimand, folkeskolelærer, pædagog eller politiker ikke passe sit embede, hvis de samtidig betaler sig til sex. Således stiller S-formanden spørgsmålstegn ved prostitutionskunders arbejdsevne i ny bog:

- Jeg tror ikke, at en kunde hos en prostitueret bagefter kan gå ind og undervise en skoleklasse eller dømme i en retssal eller være politiker, politimand, eller hvad han er, på en måde, som er foreneligt med det, vi opfatter som ligestilling og respekt mellem kønnene, siger hun.

Men den moralske dom mener ligestillingsordfører Jakob Engel-Schmidt (V) ikke Mette Frederiksen skal fælde - uden at lovgive direkte på området: 

Annonce:

- Jeg kan godt have holdninger til, hvordan folk lever deres privatliv, men medmindre de er så stærke, at jeg vil formulere en lov, så har jeg ikke nogen ret til at gøre mig til moralsk dommer, siger Jakob Engel-Schmidt.

Også Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), kritiserer S-formanden.

- Jeg synes, at man skal være forsigtig med som toppolitiker fra Christiansborg at opstille principper for en form for moralsk valgbarhed, og der burde være væsentligere ting for Mette Frederiksen at gå op i.

Faggrupper: Bland dig uden om
Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, går ind for et forbud mod købesex, og er ikke derfor positivt stemt overfor Frederiksens forslag:

- Det må være op til skolens leder at afgøre, om en lærer er kvalificeret til at undervise. Det synes jeg ikke, at Mette Frederiksen skal gøre sig til dommer over, siger han.

Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, melder sig i koret af kritikere, når han på facebook opfordrer til, at man lægger for med et forbud:

Annonce:

'Vi får ikke gjort op med den underliggende kriminalitet med bagmænd og menneskehandel, hvis vi ikke lægger for med et forbud,' skriver han.

Reguler ikke fritiden
Fra formanden i Politiforbundet, Claus Oxfeldt, lyder det, at man bør være påpasselig med at regulere politimændenes fritid.

- Man skal tænke sig rigtig godt om i forhold til at regulere folks adfærd i fritiden, siger han og fortsætter:

- Men til gengæld skal vi som politifolk selvfølgelig altid leve op til den værdighed, som stillingen som polititjenestemand kræver efter Tjenestemandslovens paragraf 10.

I Tjenestemandsloven, som der referes til, står der, at en tjenestemand både på arbejde og i fritiden skal vise sig værdig til den tillid, som stillingen kræver.

Mette F: Ikke fast i kødet
Som nyvalgt folketingspolitiker og kulturordfører tilbage i 2001 slog Mette Frederiksen ellers i på tromme for et forbud mod købesex.

Annonce:

- I dag er det ikke kun de fede, gamle og ildelugtende mænd, der besøger prostituerede. Det er alle slags mænd, som gør det, sagde hun dengang.

Men i dag er Mette Frederiksens holdning til købesex dog imidlertid en lidt anden.

- Men spørgsmålet er, hvor meget vi kan flytte kulturelt, og hvor meget vi kan med lovgivning. Jeg er ikke fast i kødet på noget af det. Loven flytter noget. Men kultur flytter mere, og nogle gange kan man flytte kulturen ved at flytte lovgivningen, udtaler Mette Frederiksen i bogen 'Mette F' af Berlingske-journalisterne Bent Winther og Peter Burhøi .

Ifølge en kortlægning af prostitutionsefterspørgslen foretaget af Rambøll i 2013 har hver sjette danske man i alderen 18-65 år købt sex.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: