Mette F langer ud: Radikale og Alternativet tager intet ansvar

S-formanden reagerer på meningsmåling - og erkender, at der må tages beslutninger, der ikke er kernepolitikken

I december udtalte Mette Frederiksen sig om flygtningesituationen. Se eller gense det her

Socialdemokratiet har oplevet en massiv vælgerflugt siden valget, hvis man skal  tro den meningsmålingslussing fra Megafon, som Politiken og TV 2 offentliggjorde i går. Her går Socialdemokratiet hele syv procentpoint tilbage siden sidste Megafon-måling i november og valget i fjor og lander på blot 19,3 procent.

Lørdag morgen var Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, gæst i Go' Morgen Danmark-studiet, hvor hun reagerede på den tilsyneladende vælgerflugt.

Se også: Socialdemokrat fryder sig over Mettes målings-lussing

- Jeg kan jo ikke som formand for Socialdemokratiet og statsministerkandidat tilrettelægge den socialdemokratiske politik efter meningsmålingerne. Jeg bliver jo nødt til at være ærlig i det, jeg siger og gør om, hvad jeg mener er nødvendigt. Jeg synes faktisk ikke, danskerne kan bruge mig til meget, hvis jeg kun navigerer efter, hvad jeg tror giver flest stemmer, siger hun og sendte derefter en bredside af sted mod de allierede i Radikale Venstre (der lander på 8,5 procent i målingen mod 4,8 ved seneste valg) og Alternativet (der steg fra 4,8 procent ved valget til 9,3 procent ved målingen).

Se også: Engell: Mette F. står til at blive statsminister efter elendig meningsmåling

-  Jeg vil da ikke afvise, at hvis jeg lagde ansvaret fra mig, hvilket jeg mener, at Alternativet og Radikale gør - de løfter ikke noget ansvar i den her sag, de holder sig på stolene i stedet for at trykke på knappen - de siger, at vi har behov for internationale løsninger, det kan alle jo sige, men vi har også brug for at føre vores nationale politik, siger hun i Go' Morgen Danmark og fortsætter:

- Hvis jeg gjorde det, vil jeg ikke afvise, at vi kunne stige lidt i målingerne, men vi er nødsaget til at tage ansvar. Jeg mener, at det, der altid har kendetegnet Socialdemokratiet - også i svære perioder under Anden Verdenskrig og oliekrisen, det er, at vi tager ansvar og en gang imellem træffer beslutninger, der er barske, for at få hele samfundet med videre, siger hun.

Se også: Mette F. i frit faldt: Så små er Socialdemokraterne

Få timer efter Megafon-målingen kom endnu en måling, denne gang fra Greens for Børsen, som viste, at Socialdemokratiet lå på 24,5 procent af stemmerne. En lille tilbagegang i forhold til tidligere målinger, men ikke i nærheden af Megafons målte masseflugt.

Se også: Mette F. får hård kritik af baglandet efter asyl-stramninger

Det er ikke svært at finde kritiske røster over den socialdemokratiske linje, hvor de eksempelvis lagde stemmer til de seneste omdiskuterede asylstramninger.

Hos Socialdemokraterne i Brønderslev fortalte kredsformand Bo Byrial Nielsen efter vedtagelsen af den seneste asylstramnig, at medlemmer er begyndt at forlade partiet i protest.

- Vi oplever lige nu, at medlemmer simpelthen melder sig ud på grund af udlændingepolitikken. Der er vi gået for vidt, mener de. Og det mener jeg egentlig også. Socialdemokraterne på Christiansborg skal ikke lægge stemmer til flere af regeringens stramninger, sagde han.

Mette Frederiksen erkender, at der bliver taget beslutninger nu, der ikke er partiets 'kernepolitiske søjle'.

- Vi står i en ekstraordinær situation. Jeg tror ikke, at den går væk. Derfor laver vi stramninger lige nu, ingen af os, tror jeg, havde forestillet os at gøre under normale omstændigheder. Så det udfordrer alle politiske partier, siger hun i Go' Morgen Danmark.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen