Mette F. møder baglandet efter kritik af asylpolitik

Den socialdemokratiske formand har ifølge DR Nyheder onsdag inviteret alle S-kredsformænd til telefonmøde

Arkivfoto: René Schütze
Arkivfoto: René Schütze

Onsdag aften klokken 20.30 løfter Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, telefonrøret, og i den anden ende er alle de socialdemokratiske kredsformænd.

Enkelte kredsformænd betegner ifølge DR Nyheder telefonmødet som et krisemøde som konsekvens af, at flere af dem offentligt har kritiseret partiets folketingsgruppe for at stemme for Venstre-regeringens asylstramninger.

I indkaldelsen, der blev sendt per mail mandag, og som DR er i besiddelse af, står der, at Mette Frederiksen vil give en aktuel politisk orientering. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

S-kredsformand i Guldborgsund Lynge Jensen ser frem til mødet.

- Jeg tror, at det er en måde, hvor vi kan få partitoppens argumenter for at gøre det, som de har gjort og samtidig få renset luften og diskuteret tingene, så det ikke bare er igennem pressen, siger han til DR Nyheder.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, afviser over for DR Nyheder, at der er tale om et krisemøde. Partitoppen holder jævnligt møder med baglandet, siger han.

- Jeg ser det som et møde, hvor vi har lejlighed til at diskutere flygtninge- og indvandrerpolitikken, men også en række andre emner.

- Vi har jævnligt møder med kredsformændene, så det er der ikke noget nyt i. Jeg synes, det er godt, at Socialdemokraternes formand har lejlighed til at tale med kredsformændene og høre deres råd og meninger, siger Wammen.