Mette F om pensionsforhandlinger: Bøvlet og svær

Regeringen kan fortsat ikke fortælle, hvem der kan forvente at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet

Mette Frederiksen er fortrøstningsfuld efter første møde om en tidlig tilbagetrækningsreform. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen er fortrøstningsfuld efter første møde om en tidlig tilbagetrækningsreform. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning er "bøvlet og svær".

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen (S), efter at Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og regeringen torsdag formiddag har holdt møde om en nedsat pensionsalder for danskere med mange år på arbejdsmarkedet.

- Vi har haft et godt første møde, og der er enighed om, at vi fortsætter forhandlingerne, men det er ikke nogen helt let øvelse. Den er bøvlet og svær, siger statsministeren.

Kan ikke svare

Mette Frederiksen blev gentagne gange i valgkampen konfronteret med spørgsmålet om, hvem der skal være omfattet af den socialdemokratiske pensionsplan. Dengang lød det, at et svar ville komme på den anden side af valgkampen.

Men heller ikke nu er statsministeren kommet et konkret svar nærmere.

- Det er for tidligt at sige, lyder det.

Statsministeren vil dog ikke afvise, at der på et tidspunkt bliver sat brancher på, så man kan se, hvem der er omfattet af den pensionsaftale, som regeringen ønsker.

- For os er det en politisk hovedprioritet, og det arbejde går vi nu i gang med, siger hun.

Langt fra hinanden

Ingen af de tre parter ligger efter mødet skjul på, at de er langt fra at nå hinanden.

- Der er nogle uenigheder, jeg håber, vi kan få bygget en bro henover. Om vi kommer til at nå hinanden på alle detaljer, tør jeg ikke spå om, siger Mette Frederiksen.

Se også: Optur eller røvtur? Krig om din pension

Også FH-formand Lizette Risgaard lader pressen forstå, at især fagforeningernes hovedorganisation og arbejdsgiverne er 'et stykke fra hinanden'.

- Vi havde en rigtig god første snak, men det er ingen hemmelig, hvis jeg siger, at vi er langt fra hinanden.

- Jeg forventer, at arbejdsgiverne er i arbejdstøjet, lige så vel som fagforeningerne er det, lyder det fra Lizette Risgaard.

I øjeblikket har regeringen et politisk flertal imod sig for sit forslag, der er blevet kritiseret for at være for ukonkret.

Se også: Mettes spinboss scorer KÆMPE løn

205 kommentarer
Vis kommentarer