Mette F. til modangreb på Løkke: Underlødigt!

Løkkes hagles ned efter harske udtalelser om regeringens udlændinge-politik

Mette Frederiksen er ikke imponeret over Lars Løkke Rasmussens angreb på regeringen (Foto: René Schütze)
Mette Frederiksen er ikke imponeret over Lars Løkke Rasmussens angreb på regeringen (Foto: René Schütze)

Der er udbrudt en regulær krig på ord mellem oppositionen og regeringen efter salafisten Adnan Avdic gik til hårdt angreb mod det danske demokrati i den bedste sendetid på TV2 fredag aften.

Det har ført til at udlændinge-debatten er blevet den absolut mest varme kartoffel i valgkampen dagen derpå.

Lars Løkke Rasmussen fik for alvor accelereret debatten, da han lørdag eftermiddag langede hårdt ud efter regeringens udlændinge-politik de seneste fire år.   

 Vi har brug for at rydde op i udlændinge- og indvandrerpolitikken, som flyder under den her regering. Det er et svigt, at udlændinge-politikken nu ligger i ruiner, sagde han til TV2.

Løkke revser Thorning for fejlslagen udlændinge-politik. (Foto: Jens Dresling og Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Løkke angriber Thorning efter salafist-debat: I har svigtet

Det fik hurtigt forsvarsminister Nicolai Wammen til at svare igen og kalde det 'en desperat og pinlig handling', lige som han forklarede, at rabiate muslimer udtrykte lignende holdninger, mens Lars Løkke var statsminister.

Nu kaster et endnu mere prominent socialdemokratisk navn sig ind i debatten. Socialdemokraternes kronprinsesse og landets justitsminister Mette Frederiksen er bestemt ikke imponeret over Lars Løkkes valgkampsretorik,

- Det er underlødigt. Det er at trække en væsentlig diskussion om, hvordan vi i fællesskab bekæmper udemokratiske tendenser i vores samfund, ned på et unødigt lavt niveau, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

Samfund Salafist provokerer: Her er hans vilde udsagn

- Det er selvfølgelig noget vrøvl, det han siger. Og jeg tror, at man for alles vedkommende bliver nødt til at have ét synspunkt, hvad enten til er gerningsmanden bag terrorangrebet i København, udtalelser fra salafister eller eksistensen af Hizb-ut-Tahrir i Danmark - og det er, at det ikke er nogen skyld, at vi har de mørkemænd iblandt os. Det er kun dem selv, der har ansvaret for deres ord, lyder det fra Mette Frederiksen.

Nicolai Wammen finder Lars Løkke-angreb pinlig. Dansk politik S-profil revser Løkke: Pinligt og desperat

Nicolai Wammen finder Lars Løkke-angreb pinlig. Dansk politik S-profil revser Løkke: Pinligt og desperat Foræring til Venstre
Udtalelserne fra Adnan Avdic har i den grad sat gang i det politiske landskab og kan være til stor fordel for Venstre og Dansk Folkeparti, mener Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

- Det er en foræring til Venstre og Dansk Folkeparti. Det er i den grad noget, der kan mobilisere midtervælgere til raseri, kritik, utilfredshed og vrede over, at det danske samfund tager imod nogle typer, som grundlæggende slet ikke fatter en brik af, hvad danske værdier vil sige, lyder det fra Hans Engell.

Rabiate muslimer givet Venstres Lars Løkke Rasmussen en hjælpende hånd i valgkampen, mener Ekstra Bladet politiske kommentator Hans Engell. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik Engell: Rabiate muslimer giver foræring til Løkke

- Med en flammekaster sætter de fokus på den debat, som Socialdemokraterne og de radikale har prøvet at spille lidt ned. Nu får vi for fuld styrke at vide, hvordan integrations- og udlændingepolitik i Danmark stort set har været mislykket i forhold til bestemte grupper, siger Engell, der mener, at den er en klokkeklar foræring på et tidspunkt, hvor Venstre i høj grad har brug for noget medgang med de seneste meningsmålinger in mente.

256 kommentarer
Vis kommentarer