Mette F tøver om 60 radikaliserede

Dansk Folkepartis Peter Skaarup savner stadig svar på, hvad der sker med 60 radikaliserede i danske fængsler

DF's Peter Skaarup er skuffet over justitsminister Mette Frederiksen (Foto: Polfoto)
DF's Peter Skaarup er skuffet over justitsminister Mette Frederiksen (Foto: Polfoto)

Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører Peter Skaaarup frygter, at et folketingsvalg i maj eller juni skal gøre det lettere for radikaliserede jihadister at fortsætte deres aktiviteter i danske fængsler.

-- Jeg havde håbet, at justitsminister Mette Frederiksen kunne have givet mig svar på, hvad hun agter at gøre med de 60 personer, som Kriminalforsorgen betegner som radikaliserede, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

PET's arbejde

Han havde hasteindkaldt justitsminister Mette Frederiksen til en forespørgsel i folketingssalen, for at få hende til at svare konkret på, hvor de 60 radikaliserede fanger befinder sig, om de er blevet prøveløsladt og om de er under overvågning.

-- Der er bred enighed blandt Folketingets partier om, at der foregår radikalisering i danske fængsler, men det er afgørende, at det er Politiets Efterretningstjeneste (PET), der underrettes om det, og at det er PET, der står for bekæmpelsen af terror, sagde Mette Frederiksen.

Undrer sig

Det fik Peter Skaarup til at undre sig.

-- Jeg er skuffet over, at justitsministeren ikke kan være mere konkret. Vi har behov for, at der her og nu sker noget med de radikaliserede fanger. Vi har ikke råd til at vente, til der kommer en rapport fra Kriminalforsorgen, og det kan blive endnu værre, hvis vi får valg i enten maj eller juni, for så vil alt politisk arbejde gå i stå, forklarede Peter Skaarup.

Mette Frederiksen har indbudt en række partier til møde i ministeriet på fredag, hvor hun vil fortælle, hvor langt man er kommet.

172 kommentarer
Vis kommentarer