Mette F: Tulle må overveje om han har peget på den rigtige statsminister

Mette Frederiksen langer ud efter Dansk Folkepartis kurs som støtteparti

Mette Frederiksen (Polfoto)
Mette Frederiksen (Polfoto)

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen understreger på dagens sommergruppemøde, at hun vil samarbejde bredt med alle Folketingets partier, men langer samtidig ud efter Kristian Thulesen Dahls og Dansk Folkepartis nye status som støtteparti.

- Vi samarbejder med alle, der vil være med til at trække Danmark i den rigtige retning. Men vi vil ikke være med til økonomisk fodnotepolitik. Der skal være en sammenhæng mellem det, der bliver truffet i Folketinget, og den førte økonomiske politik. Og hvis Dansk Folkeparti mener, at de bedst kan se deres førte politik blive udfoldet med os, så må de overveje, om de har peget på den rigtige statsminister, siger Mette Frederiksen på sommergruppemødet i Silkeborg.

Se også: Engell: Derfor er Mette F's taktik farlig

Mette Frederiksen forsøgte i hendes svar under pressemødet på den ene side at balancere budskabet om, at Socialdemokraterne gerne vil forhandle med Dansk Folkeparti, mens S-formanden på den anden side ikke vil give Kristian Thulesen Dahl carte blanche til at kunne føre det, hun kaldte 'økonomisk fodnotepolitik', hvor en masse forlig bliver gennemført uden om V-regeringen, som dog får lov at blive siddende.

Som eksempel var Mette Frederiksen efter Dansk Folkeparti, der støtter Lars Løkke Rasmussen som statsminister, mens de samtidig vil sikre billigere færgepriser for danske ø-boere på linje med Socialdemokraterne.

- Vi vil gerne have et helt Danmark, hvor man kan bo og arbejde i hele Danmark. Også på øerne. Men på sin egen måde er det her et fint eksempel til at illustrere, hvor mærkeligt dansk politik er. Indtil valget ville vi sætte færgepriserne ned. Men Dansk Folleparti valgte at vælte den regering og i stedet pege på Lars Løkke, som vist nok sagde det modsatte under valgkampen. Men nu vil partiet gerne sætte priserne ned, lyder det fra Mette Frederiksen.

195 kommentarer
Vis kommentarer