Annonce:
Annonce:

Mette F. uvelkommen til 1. maj: 'Forkert signal'

Fagbevægelsen ønsker ikke Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som taler til arbejdernes internationale kampdag

Det kommer ikke til at se sådan ud på 1. maj i år i Aalborg, fordi fagforeninger ikke vil se Mette Frederiksen. Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix
Det kommer ikke til at se sådan ud på 1. maj i år i Aalborg, fordi fagforeninger ikke vil se Mette Frederiksen. Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Fagforeninger i Nordjylland afviser at give Mette Frederiksen taletid 1. maj, som ellers plejer at være en af de helt store dage for socialdemokratiske politikere.

Den kolde nordjyske skulder kommer efter, at Socialdemokratiets formand har skiftet sin kreds i Ballerup ud med en ny kreds i Aalborg Øst til næste folketingsvalg.

- Jeg er skuffet over Socialdemokratiet, og dem er Mette formand for, siger formand for 3F i Aalborg, Allan Busk til Berlingske.

Det skyldes, at Socialdemokratiet har stemt for en lockout i KL's bestyrelse, samt forholdt sig passivt til et muligt regerings-indgreb i de verserende overenskomstforhandlinger.

- Socialdemokratiet har lagt stemmer til en lockout i KL, ligesom Mette ikke har taget afstand fra et eventuelt regeringsindgreb i konflikten. Så vi skal ikke have hende til at stå foran vores medlemmer 1. maj. Det skal vi simpelthen ikke, siger han.

Annonce:

HK vil heller ikke høre Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, tale 1. maj i Aalborg, hvor hun opstiller til Folketinget.

Det siger formand for HK Nordjylland Mette Lyndgaard Petersen, til TV2 Nord. Hun understreger, at beslutningen blev truffet i et 1. maj-udvalg 5. marts, men godkendt på et bestyrelsesmøde i LO Aalborg onsdag morgen.

- Når Mette Frederiksen ikke vil tage afstand fra et regeringsindgreb i den konflikt, der lurer i disse dage, og dermed vælger side med arbejdsgiverne, så vil det være et helt forkert signal at sende, at hun skulle stå og tale til arbejdernes internationale kampdag, siger Mette Lyndgaard Petersen.

Her varsler Sofie Løhde lockout på pressemøde

Formand for LO-Aalborg, Anne Kirsten Olesen, oplyser, at de slet ikke vil have politiske taler til 1. maj.

- Med den situation vi er i i Danmark i forhold til overenskomsten, skal vi ikke have politiske taler. Så har vi brug for faglige taler, siger Anne Kirsten Olesen til Berlingske.

Annonce:

Enhedslistens byrådsmedlem i Aalborg er enig med fagforeningerne.

Velkommen i Fælledparken
Mette Frederiksen er trods den nordjyske modstand stadig velkommen til at holde tale på arbejdernes største bastion 1. maj: Fælledparken i København.

Det oplyser formand for LO Hovedstaden, Per G. Olsen, til Jyllands-Posten, da det er en 'historisk kendsgerning', at de store partier stemmer for lovindgreb i konkflikter.

- Men det er klart, at vi vil se på, hvor afbalanceret lovforslaget er, hvis det kommer så vidt. Og det er klart, at hvis det er helt ude i hegnet, så vil vi begynde at røre på os, siger Per G. Olsen til Jyllands-Posten.

Stemmesluger forsvinder
Ved sidste folketingsvalg var Venstres Søren Gade den store stemmesluger med 29.000 personlige stemmer. Han genopstiller ikke.

Med statsministerkandidat Mette Frederiksen i spidsen for Socialdemokratiet i Nordjylland håber partiet at gafle en del af de 'hjemløse' stemmer og øge opbakningen.

Annonce:

Mette Frederiksen blev første gang valgt til Folketinget i 2001 for Ballerupkredsen, hvor hun bor - og bliver boende - med sine to børn.

Større kreds med flere stemmer
Ved sidste folketingsvalg i 2015 fik hun 24.486 personlige stemmer - primært på Vestegnen - men der skal altså fremover pendles til Nordjylland.

Københavns Omegns Storkreds har cirka 362.000 vælgere og 11 kredsmandater, mens Nordjyllands Storkreds har cirka 433.500 vælgere og 15 kredsmandater (2015-tal).

S-formandens mail til partifællerne i Ballerup

Kære ven,

For snart 20 år siden blev jeg opstillet som jeres folketingskandidat i Ballerup-kredsen. Jeg var en ung kvinde i starten af 20’erne. Socialdemokrat med stort S. Engageret og måske knap så nuanceret som i dag.

Helle Degn sluttede som kandidat. Jeg blev opstillet. Dengang var jeg ny, ung, uerfaren og ukendt. I troede på mig.

I kørte mig rundt i de forskellige boligområder, så jeg lærte forskellen på Vængerne og Grantoften. Vi stemte dørklokker. Ringede på mere end 10.000 døre på det første år. Hanne og Erik smurte leverpostejmadder til mig i Måløv, og jeg gik i politikerlære hos vores daværende borgmester i Ballerup, Ove Dalsgaard. J

eg blev valgt til Folketinget i 2001. Kampagnen lykkedes. Efter kommunalreformen blev kredsen ændret, og jeg blev også Glostrups kandidat.

Vores samarbejde blev år for år tættere, og valg efter valg har vi sikret vores område stor indflydelse og en klar socialdemokratisk profil.

Jeg har været glad for vores samarbejde i alle årene. Jeg er taknemmelig over alle jer, der har knoklet både for mig og for partiet. Ordnet roser og smurt morgenmad, hængt plakater op og delt pjecer ud. Stået tidligt op og gået sent i seng. Stemt dørklokker og skrevet opdateringer. Fra de yngste i DSU til de ældste, der stædigt holder ved.

Jeg har nydt vores diskussioner. I har udfordret mig og holdt mig til ilden. Mest af alt holder jeg af jer og vores kammeratskab.

Men tiden er nu til, at I skal finde en ny kandidat. Vi nærmer os folketingsvalget, og vi har i partiet besluttet, at jeg skal søge valg i en af de større storkredse. Jeg søger derfor valg i Nordjylland, hvor jeg håber at vende tilbage til min gamle kreds, Aalborg Øst. Jeg har aldrig lagt det nordjyske fra mig, og med en større storkreds tror jeg på, det vil styrke Socialdemokratiet, at jeg skrifter kreds.

Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er meget vemodigt. Jeg kommer til at savne jer og ved, at jeg skylder min kreds så uendeligt meget.

Tak for indsatsen. Bliv ved at kæmpe for det stærke Socialdemokrati i Ballerup, hvor Jesper er vores dygtige borgmester med en god gruppe i ryggen. I Glostrup gik vi frem ved valget i november, og vi var tæt på at hive borgmesterposten hjem. Fortsæt det gode arbejde; så skal det nok lykkes næste gang.

Ballerupkredsen er en fantastisk kreds. Fordi I er der. Tak venner.

Kærlig hilsen

Mette

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Mette Frederiksen og LO's formand Lizette Risgaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: