Annonce:
Annonce:

Mette F: Vi vil bekæmpe imamer, som vi bekæmpede nazisterne

Radikale imamer skal forvente lige så hård modstand som nazister, advarer Mette Frederiksen i 1. maj-tale

Mette Frederiksen vil bekæmpe fundamentalistiske imamer. Se med her
Annonce:
Følg Politik

Radikale imamer, der prædiker kvindeundertrykkelse, er ikke bare uvelkomne i Danmark. De skal bekæmpes lige så hårdt, som nazistene og kommunisterne blev det.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, der i sin 1. maj-tale lancerer et særdeles hårdt angreb på fundamentalistiske imamer i danske moskeer og understreger, at der i Danmark ikke er plads til alle slags holdninger og handlinger.

Annonce:

- Samfundet skal hænge sammen. For mig er ligestilling mellem mænd og kvinder helt fundamental. Og børns rettigheder. Ja, det er det allervigtigste. Derfor er der heller ikke plads til alle holdninger og til alle handlinger i vores samfund. Imamer, der prædiker vold mod børn og undertrykkelse af kvinder, hører ikke til i et demokratiske samfund. Og vi vil bekæmpe dem med alt, hvad vi har kært. Som vi gjorde det mod kommunisterne. Som vi gjorde det mod nazisterne, siger Mette Frederiksen og advarer om, at det er et svigt af egne idealer, hvis intet bliver gjort.

- Hvis vi vender det blinde øje til, når etniske minoriteter undertrykkes af religion, så svigter vi ikke blot dem – vi svigter vores egne idealer. Vi svigter os selv.

Mette Frederiksen har tidligere talt for at lukke den kontroversielle Grimhøj-moske, hvis Grundloven giver mulighed for det.

Mette Frederiksen: Radikaliserede unge skal overvåges

S trækker i land: Nu kan man alligevel ikke samarbejde med Grimhøj

Mette Frederiksen har udover angrebet på de radikale imamer valgt at markere arbejdernes internationale kampdag ved at lancere en skarp offensiv mod skattely og andre former for snyd med skat. Det siger hun forud for sin 1. maj-tale hos Socialdemokraterne i Ballerup:

- Den dagsorden vi vil sætte i dag er kampen mod skattely. Der er nogle, der spekulerer i ikke at bidrage til fællesskabet, og det skal vi sætte ind over for.

Annonce:

- Det at have et stærk velfærdssamfund er en af de vigtigste værdier for os som socialdemokrater i dag, siger Mette Frederiksen.

En række initiativer skal nu gøre op med skatteunddragelse.

- Der er behov for at sætte ind i Danmark i forhold til at styrke vores egne myndigheder, og hårdere straffe til dem, der unddrager sig at betale skat. Og så har vi behov for et stærkere europæisk spor, siger Mette Frederiksen.

Du kan læse mere om Mette Frederiksens 1. maj-tale her:

Mette F.: Løkke og DF splitter Danmark

Se højdepunkter fra talen herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: