Mette F. efter skarp kritik: - Jeg er helt uenig

Statsministeren afviser at gå ind i en debat, efter at hun og regeringen blev kritiseret af en dansk forfatter

Statsminister Mette Frederiksen (S) er helt uenig i den prisvindende forfatter Jonas Eikas kritik af Danmark og andre nordiske lande.

Den danske forfatter benyttede tirsdag aften sin takketale efter at have vundet Nordisk Råds Litteraturpris til at lange ud efter blandt andet den danske regering, som Jonas Eika mener fører en racistisk politik på udlændingeområdet.

- Jeg er helt uenig i karakteristikken af både Danmark og de øvrige nordiske lande, siger Mette Frederiksen onsdag ved et Nordisk Råd-pressemøde i Stockholm.

Samfund Pia Kjærsgaard til prisbelønnet forfatter: Skam dig

- Jeg kommer ikke til at gå ind i en polemik med en prisvinder ved en i øvrigt festlig og rigtig god aften.

- Der er ytringsfrihed, og man må sige, hvad man vil. Jeg er uenig, men jeg glæder mig over, at Danmark vandt to priser i går (tirsdag, red.). Det viser noget om, hvad vi kan, både i Norden og herhjemme, siger hun.

Langede ud efter Danmark

Jonas Eika kritiserede både Danmark og andre nordiske lande i sin tale.

Om Mette Frederiksen og S-regeringen, der kom til magten i juni, sagde han:

'Jeg taler til den danske statsminister. Mette Frederiksen, som står i spidsen for et socialdemokrati, der er kommet til magten ved at overtage den forrige regerings racistiske sprog og politikker.'

'Mette Frederiksen, som kalder sig for børnenes statsminister, men fører en udlændingepolitik, der splitter familier ad, gør dem fattige og udsætter både børn og voksne for en langsom, nedbrydende vold i landets såkaldte udrejsecentre', lød det blandt andet fra Jonas Eika.

Jonas Eika bliver kaldt forfatterklovn af Rasmus Stoklund, socialdemokratisk folketingsmedlem. Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT/Ritzau Scanpix Samfund S-ordfører om racisme-kritik: Prisvinder er en forfatterklovn

126 kommentarer
Vis kommentarer