Mette F. forsvarer politikerpension: Folk har forskellige ordninger

Socialdemokraternes Mette Frederiksen stod onsdag på mål for den reform af pensionsalderen, hun fremlagde i sidste uge

Er det i orden, at folketingspolitikere kan gå tidligere på pension end andre borgere, lyder spørgsmålet fra en læser til Mette Frederiksen. Producer: Lasse Mehrfeld Brøndal.

'Mette Frederiksen, hvad er din egen pensionsalder, og synes du, det er i orden, at folketingspolitikere har lavere pensionsalder end andre. Jeres pensionsalder følger jo ikke andres, i kan jo gå 5 - 7 år før.'

Sådan spurgte Ekstra Bladets læser Lars E., da Mette Frederiksen (S) onsdag mødte chefredaktør Poul Madsen i en tv-duel om Socialdemokratiets udspil til en pensionsreform.

- Der kom faktisk en ændring af vores pensionsvilkår for noget tid siden. Den ordning, der var før, som var ret god, er blevet mindre god, og det synes jeg er helt fint, lød svaret fra Mette Frederiksen.

Mette Frederiksens udspil til en pensionsreform møder kritik fra flere kanter. Foto: Mads Claus Rasmussen Plus Mettes varme luft: Pensionsalderen vil fortsat være tårnhøj

Adspurgt endnu en gang lød svaret fra partilederen, at Folketingets pensionsordning ikke er mere unfair end så meget andre pensionsordninger.

- Nu har alle ude på arbejdsmarkedet efterhånden fuldstændig forskellige pensionsvilkår, for du har arbejdsmarkedspensioner, du har den private pension for nogens vedkommende, og der er så også en pensionsordning i Folketinget.

Mette Frederiksen var i tv-duel med Poul Madsen i forlængelse af hendes og partiets eget udspil om pension og efter at Ekstra Bladet over en række artikler har sat fokus på, at nedslidte har behov for pension før andre.

Fysisk nedslidte skal have ret til tidligere pensionsalder, mener Mette Frederiksen (S). Foto: Rasmus Flindt Pedersen Politik Mette vil ændre reglerne: Så høj bliver DIN pensionsalder

Er Mette Frederiksens pensionsreform bare varm luft? Se den fulde debat her. Producer: Lasse Mehrfeld Brøndal.

203 kommentarer
Vis kommentarer