Annonce:
Annonce:

Mette F. hos dronningen: Præsenterer regeringsgrundlag i morgen

SVM-regering på plads: Danmark får en bred regering i morgen. Regeringsgrundlaget præsenteres onsdag, mens ministerholdet kommer torsdag

SMV-regering på plads: Danmark får en bred regering i morgen. Regeringsgrundlaget præsenteres onsdag, mens ministerholdet kommer torsdag

Mette Frederiksen udtaler sig efter besøget hos dronningen.
Annonce:
Følg Politik

Regeringen er på plads, og grundlaget præsenteres onsdag, erfarer Ekstra Bladet.

Der bliver tale om en koalitionsregering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne med i alt 89 mandater. Og dermed praktisk talt en flertalsregering med støtte fra nordatlantiske mandater.

Det fortæller Mette Frederiksen, der tirsdag aften har været på Amalienborg for at orientere dronningen om den nye koalitionsregering.

- I morgen præsenterer vi en regering, der består af Venstre, Socialdemokratiet og Moderaterne, siger Mette Frederiksen, og fortsætter: 

- Det er de her tre partier, som er blevet enige om at gå sammen og tage ansvar. 

Regeringsgrundlaget vil ifølge Mette Frederiksen onsdag blive præsenteret for danskerne. Selve regeringens ministerhold præsenteres dog først torsdag, fortæller statsministeren.

Annonce:

- Her kommer vi til at gå store dele af det politiske program igennem, men ikke alt i detaljer, fordi det er meget omfattende.

Mette Frederiksen forlader Marienborg tirsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen
Mette Frederiksen forlader Marienborg tirsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen
 

Hos dronningen sent tirsdag
Tidspunktet for præsentationen af regeringsgrundlaget onsdag er endnu ikke meldt endeligt ud. Men det vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger finde sted om formiddagen.

Mette Frederiksen (S) forlod tirsdag aften Marienborg efter de afsluttende forhandlinger med Moderaterne og Venstre og tog direkte på Amalienborg, hvor hun også kortvarigt mødte pressen.

Morten Bødskov fanget med et smil på læben efter de afsluttende regeringsforhandlinger, som nu munder ud i en SVM-regering. Foto: Jens Dresling
Morten Bødskov fanget med et smil på læben efter de afsluttende regeringsforhandlinger, som nu munder ud i en SVM-regering. Foto: Jens Dresling

Første gang i 45 år
Den nye SVM-koalition er den første med deltagelse af Socialdemokratiet og Venstre siden 1977. Den kommer efter mere end seks ugers intense forhandlinger om en bred regering, der har budt på flere overraskelser.

Senest er Radikale Venstre tirsdag eftermiddag faldet fra i den afgørende slutspurt om regeringsdeltagelse.

I sidste uge var det samme tilfældet med SF. Det efterlader Socialdemokratiet som eneste parti fra rød blok, der ellers har flertal uden om de blå partier, tilbage i koalitionen.

Annonce:

Q: Det bliver farligt for Mette F.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at der vil være godt med blåt indhold i den nye regering.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har meget af den politik, der har været drøftet på Marienborg, været blå og sågar mørkeblå.

En højere topskattegrænse er blandt de helt centrale Venstre-politikområder, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger er landet aftale om; det samme er tilfældet med det centrale borgerlige valgløfte om at stoppe tvangsfordeling af gymnasieelever efter forældrenes indkomst, som tidligere på tirsdagen ifølge kilder blev meldt imødekommet af Socialdemokratiet.

Blå Mette

Opdateres ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: