Annonce:
Annonce:

Mette F. i opsang: - Bare ikke godt nok

Der er behov for reformer, for selvom det går økonomisk godt, mangler der stadig penge til sundhed og forsvar

- Opgaven var ikke bare lige at klare den. Det var ikke målet, siger Mette Frederiksen til Weekendavisen. Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
- Opgaven var ikke bare lige at klare den. Det var ikke målet, siger Mette Frederiksen til Weekendavisen. Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Velfærdssamfundet kører mange steder på pumperne, og derfor er der behov for reformer ifølge statsminister Mette Frederiksen (S).

Regeringen har indkaldt til pressemøde fredag ved middagstid efter et seminar, hvor der torsdag og fredag er blevet talt om, hvordan behovet for reformer kan blive forklaret bedre.

- Vi kan godt humpe videre, men med den der følelse af, at velfærdssamfundet kører på pumperne mange steder. Der må jeg som socialdemokrat sige, at det er bare ikke godt nok.

- Opgaven var ikke bare lige at klare den. Det var ikke målet, siger Mette Frederiksen til Weekendavisen.

Ifølge centrale regeringskilder har regeringen erkendt, at den foreløbig har tabt diskussionen om, hvorvidt der er behov for økonomiske reformer. Det skriver Børsen fredag.

Annonce:

Den brede regering over midten er blevet nedsat netop med henblik på at reformere samfundet. Men eksempelvis afskaffelsen af store bededag som helligdag har vakt stor kritik i fagbevægelsen og resten af Folketinget.

Ifølge statsministeren går det godt i Danmark rent økonomisk. Men alligevel er der behov for milliarder af kroner til eksempelvis sundhed, forsvar og psykiatri.

Derfor er der et behov for at få flere penge i statskassen.

- Vi har nærmest fuld beskæftigelse og meget lav ledighed, selv langtidsledigheden er knækket. Vores eksportindustri har en god sammensætning, som betyder, at det går godt selv i krisetid.

- Derfor står brikkerne rigtigt på pladen, men selv i den situation kan vi ikke levere psykiatri, der passer ordentligt på vores børn og unge. Det er ganske enkelt ikke godt nok, siger Mette Frederiksen til Weekendavisen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Regeringen vil ikke tjekke, om pengene stemmer i statskassen, som man ellers plejer at gøre, når der kommer en ny regering. Hør interview med finansminister Nicolai Wammen (S) i 'Ingen kommentarer' herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: