Annonce:
Annonce:

Mette F. i papegøje-snak om spionsag

Uanset hvilke spørgsmål statsminister Mette Frederiksen fik til sagen om spionskandalen, var svaret det samme: 'Sagen skal undersøges'

Annonce:
Følg Politik

Spørgsmålene hober sig op i skandale-sagen om Forsvarets Efterretningstjenestes mulige ulovlige indhentning af oplysninger.

Sagen har haft enorme konsekvenser allerede, mest iøjnefaldende er hjemsendelsen af chefen for efterretningstjenesten, Lars Findsen.

Men statsminister Mette Frederiksens svar på ethvert spørgsmål var til gengæld til at overskue, da hun torsdag mødte pressen.

'Sagen er alvorlig', og 'nu skal den undersøges'.

Ekstra Bladet ville ellers gerne vide, hvornår statsministeren selv hørte om skandalen første gang. Hun besluttede nemlig i juni at sende en af skandalens hovedpersoner, nu hjemsendte departementschef Thomas Ahrenkiel, til Berlin som ambassadør.

- Det er en alvorlig sag, regeringen er optaget af at få tilvejebragt grundlaget for en ordentlig undersøgelse, lød det blot fra Frederiksen.

Ekstra Bladet ville også gerne vide, hvorfor toppen af spiontjenesten er sendt hjem, når sagen ikke er undersøgt til bunds endnu.

Men der var svaret det samme. Dog med den tilføjelse, at statsministeren forsikrer, at efterretningstjenesten fortsat kan gøre sit arbejde.

Forstå skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste. Video/Fotos: Maya Westander/Ritzau Scanpix

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: