Mette F. i vild redningsaktion: Vil redde Jeppe Kofod

Statsministeren forsøger at berolige sine oprørte støttepartier med alternativ løsning for Syrien-børn

Følg Politik

Statsminister Mette Frederiksen forsøger ihærdigt at redde Jeppe Kofods ministerliv.

Derfor bearbejder hun sine tre støttepartier ved at at stille dem en løsning om de danske børn i lejrene i Syrien i udsigt. Det oplyser flere kilder til Ekstra Bladet.

Fra centralt hold understreges det, at Mette Frederiksen står fast på, at forældrene til børnene ikke kommer hjem til Danmark.

Men hun forsøger at berolige de oprørte støttepartier Enhedslisten, SF og de radikale ved at præsentere dem for forskellige løsninger til at beskytte børnene.

En hjemtagelse af børnene er dog ikke nødvendigvis en sådan løsning. Det er dog stadig yderst usikkert, om støttepartierne køber en model, hvor børnene forbliver på fremmed jord.

- Vi vil gerne se på, om vi kan hjælpe børnene. Der er hjemtaget nogle børn til Danmark. Det kan blive aktuelt, at der er flere børn, der skal til Danmark. Men vi har ikke et ønske om at hjælpe forældrene, siger Mette Frederiksen efter tirsdagens møder med støttepartierne.

 

Tavse socialister
En nøjagtig model for evt at tage børnene hjem ligger ikke fast på nuværende tidspunkt. Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er støttepartierne bl.a. blevet præsenteret for et forslag, hvor sagerne bliver vurderet individuelt i en såkaldt myndighedsgruppe.

Under alle omstændigheder vurderer kilder over for Ekstra Bladet, at sagen ikke skal trækkes i langdrag. Så der må gerne komme en afklaring inden for de kommende dage.

Det er dette arbejde, som foregår bag lukkede døre i Statsministeriet i disse timer.

Både Enhedslisten, SF og de radikale har siddet til bords med statsministeren.

Hverken på vej ind eller ud ville Enhedslistens udsendinge, politisk ordfører Mai Villadsen og retsordfører Rosa Lund, udtale sig.

Til hemmeligt krisemøde om Kofod

Så tynd er tråden Kofod hænger i

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind