Annonce:
Annonce:

Mette F.: Indvandrerdrenge må ikke gøre det utrygt at tage S-tog

Regeringen ved endnu ikke, hvilke metoder der skal til for at sikre danskernes tryghed

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke acceptere, at der er nogle, som er utrygge ved at tage S-toget hjem om aftenen, sagde hun på et pressemøde i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke acceptere, at der er nogle, som er utrygge ved at tage S-toget hjem om aftenen, sagde hun på et pressemøde i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Det kommende politiforlig skal sikre almindelige danskeres tryghed og frihed.

Sådan lyder det fra regeringen på et pressemøde i forbindelse med Socialdemokratiets sommergruppemøde, som bliver afholdt i Gråsten.

- Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

- Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn.

I næste uge fremlægger regeringen sit forslag til en flerårig aftale for politi og anklagemyndighed. Her vil regeringen også indkalde Folketingets partier til forhandling.

Annonce:

- Den vil ikke løse alle problemer, men det bliver forhåbentlig et skridt i den rigtige retning, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

- Politiet er kommet for langt væk fra danskerne, de seneste års centralisering er gået for vidt. Der er urimeligt lange sagsbehandlingstider mellem politi og anklagemyndighed, siger han.

Hverken justitsministeren eller statsministeren kommer med svar på, hvordan trygheden og friheden skal sikres.

- Der er ikke nogen lette løsninger på de her problemer, for så var de for længst taget i brug, siger justitsministeren.

Statsministeren supplerer:

- Vi er i gang med at bryde vores hoved med, hvordan gør vi det her. For det er jo helt tydeligt, at alle de værktøjer, som er taget i brug gennem tiden, ikke har været tilstrækkelige, siger hun.

Kristian Hegaard, som er retsordfører for De Radikale, kommenterer statsministerens udtalelse på Twitter:

Annonce:

- Ser frem til at se regeringens udspil til flerårsaftale for politi og anklagemyndighed næste uge. Tryghed er vigtigt, uanset om det er etniske danskere eller indvandrere, der begår kriminaliteten, skriver han.

Også Sikandar Siddique, som er løsgænger i Folketinget, reagerer på Mette Frederiksens udtalelse om indvandrerdrenge.

- Mette Frederiksen puster til fremmedhadet, når hun først mistænkeliggør minoriteter, der bliver smittet med en dødelig sygdom, og i dag langer ud efter det, hun kalder indvandrerdrenge.

Han henviser til, at Frederiksen på lørdagens pressemøde om coronasituationen blandt andet sagde, at man må kunne tale åbent om, at der blandt nogle etniske minoriteter i Danmark er for stor smitte.

- Når landets statsminister på tre dage kommer med to udtalelser, der er svære ikke at se som racistiske, så tegner det et meget problematisk billede af en regeringsleder, der splitter Danmark i stedet for at samle, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: