Mette F. kommenterer egen skandale-borgmester

Statsminister Mette Frederiksen (S) er meget fåmælt, når det kommer til partiets skandale-borgmester Jacob Bjerregaard

Ekstra Bladet konfronterede i december Jacob Bjerregaard med det omstridte grundkøb på Argentinervej.
Følg Politik

Om der så var en ildtang i nærheden, vil statsminister Mette Frederiksen (S) ikke røre ved skandalesagen fra Fredericia.

Hovedpersonen er hendes egen partifælle og tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S), som nu skal undersøges af politiet i forbindelse med en række forhold - afsløret af Ekstra Bladet.

- Sådan en helt konkret sag har jeg ikke mulighed for at gå ind i som statsminister, den skal have lov til at køre sit eget forløb, sagde Mette Frederiksen til Ritzau efter et møde med partilederne i Folketinget.

- Hvad siger du som partiformand til, at en højtprofileret borgmester ..?

- Jeg har ikke nogen kommentar til en helt konkret sag, den kører i et helt andet regi, lød det fra statsministeren.

Skandale-borgmesteren: Sagen kort

 Afsløringer
- Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) trak sig i december sidste år.

- Dagen efter bragte Ekstra Bladet den første af mange kritiske artikler om Jacob Bjerregaard og Fredericia Kommune. Den handlede om 'uomtvistelig særbehandling' ved køb af borgmesterens luksusgrund fra kommunen. Jacob Bjerregaard pressede en embedsmand for at få grunden ifølge et notat, og fik senere ulovlig byggetilladelse, der sparede ham for 300.000 kr.

- Samtidig var borgmesterens udsigt sikret, mens naboerne blev ramt, da kommunen havde byggeplaner.

- Ekstra Bladet afslørede også, at borgmesteren hjalp sin kone til et topjob i kommunens havneselskab.

- Senest har Ekstra Bladet afsløret, at flere ansatte på rådhuset har klaget over et for tæt og upassende forhold mellem eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og den hjemsendt kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

- Ekstra Bladet bringer også en video, hvor Jacob Bjerregaard og kommunaldirektøren danser tæt på en bar efter en julefrokost.
 

Undersøgelser
- Kommunen besluttede først at lave en intern undersøgelse af borgmesteren. Den blev senere udvidet med en advokatundersøgelse og mulighed for at interviewe personer. Resultatet blev fremlagt 12. marts. Også Ankestyrelsen har krævet en redegørelse.


Hjemsendelser
Kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe blev fritaget for tjeneste og sendt hjem i kølvandet på afsløringerne og kommunens egen granskning. Hendes hotelregninger granskes, og kommunen har nu meldt hende til politiet sammen med eksborgmester Jacob Bjerregaard.

Kommunens økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard er også hjemsendt.

Fredericias nu tidligere S-borgmester Jacob Bjerregaard har kørt det tunge juridiske skyts i stilling forud for den efterforskning, som politiet nu iværksætter på anbefaling af byrådet.

Han har nemlig hyret stjerneadvokaten, René Offersen, der blev kendt i offentligheden som forsvarer i retssagerne mod tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte.    

- Magtmisbrug og nepotisme i Fredericia

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind