Annonce:
Annonce:

Mette F.: Mit køn spiller en rolle

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at kritikken af hende som værende magtfuldkommen delvist kan tilskrives, at hun er kvinde

Til Radio4 siger statsministeren, at dele af kritikken om magtfuldkommenhed skyldes hendes køn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Til Radio4 siger statsministeren, at dele af kritikken om magtfuldkommenhed skyldes hendes køn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Kritikken af at Mette Frederiksen (S) skulle være magtfuldkommen er både urimelig og en iværksat negativ kampagne.

Det lader statsministeren forstå i programmet 'Det sidste måltid' på Radio4.

- Jeg har ikke sagt det her før, men jeg tror, at noget af den magtkritik har at gøre med, at jeg er kvinde, siger hun til Radio4.

Ligeledes mener statsministeren, at loven ikke muliggør, at hun kan være magtfuldkommen.

- Jeg synes ikke, det er fedt at blive kaldt magtfuldkommen. Noget af det er simpelthen noget vrøvl, fordi det er jeg ikke. En statsminister kan pr. lov ikke være magtfuldkommen. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, siger Mette Frederiksen.

En kønnet kritik
I programmet gør hun også sin overbevisning om, at det delvist handler om hendes køn, klar.

Annonce:

- Mistænkeliggørelsen af at en statsminister bruger magten til at varetage nogle interesser i det her samfund, den har vi aldrig hørt før i Danmark, siger Mette Frederiksen.

- Hvis Jakob eller Søren (Ellemann-Jensen (V) og Pape Poulsen (K), red.) bliver statsminister, så kommer du heller ikke til at høre den. Selvom de træder ind i samme statsministerium med den samme grundlov og samme regler. Du kommer ikke til at høre den, siger hun.

Frygter ikke magten
Meget tidligt i sin tid som statsminister fik Mette Frederiksen ellers kritik for at samle både magt, kontrol og styring omkring sig selv i statsministeriet.

Mette Frederiksen gør dog i programmet klart, at man ikke må være bange for selv samme magt, hvis man ønsker at bestride statsministerposten.

- Jeg tror, at det blev sagt allerede 14 dage efter, at jeg tiltrådte. Jeg er ikke bange for magten. Hvis du er bange for magten, så skal du ikke være statsminister, siger Mette Frederiksen til Radio4 og konkluderer:

- Du skal ikke være statsminister for din egen skyld.

Annonce:

Du kan høre hele udsendelsen på Radio4 herunder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: