Mette F. om arbejderlussing: Tillykke til DF

Mette Frederiksen lykønsker Thulesen-Dahl med at Dansk Folkeparti vinder flest arbejdervælgere

Tidligere på dagen måtte Mette Frederiksen knibe en tåre, da hun talte med journalister i Ballerup, hvor hun holdt sin 1. Maj-tale. Hun virkede dog ikke ikke ked af det, da Ekstra Bladet konfronterede hende med en meningsmåling for Altinget, der viser, at det er Dansk Folkeparti, der løber med de fleste arbejdervælgere.

Tværtimod lykønskede hun sin Christiansborg-kollega Kristian Thulesen-Dahl.

- Altinget har været så elskværdige at offentliggøre en meningsmåling i dag, der viser at Dansk Folkeparti er det største arbejderparti. Der er flere arbejdere, der vil stemme på Dansk Folkeparti end på Socialdemokratiet. Hvad siger du til det?

- Tillykke med den delsejr til Dansk Folkeparti. Man må jo anerkende, når man bliver slået på målstregen. Vi skal jo bare knokle der ud af, lyder reaktionen fra Mette Frederiksen.

Altingets definition på en arbejder, er en dansker med lav indkomst og kortere uddannelse.

Hvad er der gået galt?
Meningsmålinger fra foråret viser, at Mette Frederiksens popularitet i befolkningen er sat over styr. Hvad er der gået galt, vil Ekstra Bladet gerne vide?

- Der er ikke gået noget galt. Men altså danskerne skal jo give de svar, de vil. Vi ligger med en ret fin føring i meningsmålinger. Det er jo valgdagen, der kommer til at afgøre det, siger hun.

- Personlig troværdighed har altid været din kernekapital, er den ved at blive udhulet lidt?

- Det er jo altid sådan, at når du står i spidsen for noget, så deler du også vandene. Noget af det, der har delt meget mens jeg har været formand, det er jo udlændige-spørgsmålet. Der er mange røde vælgere, der heller vil have en socialdemokratisk statsminister end en borgerlig statsminister, men nogen af dem er jo faktisk rigtig uenige med os på udlændingeområdet. Sådan må det være. Jeg står for den udlændingepolitik, jeg gør.

- Hvis vælgerne bare går ud på venstrefløjen, så har du ikke noget problem med det?

- Jeg bliver jo nødt til at lægge den politik op, som jeg tror på. Så er det op til danskerne, om de kan lide den eller ej. Jeg flytter mig jo ikke efter hverken meningsmålinger eller folkestemningen. Socialdemokratiet har flyttet sig på udlændingeområdet, og det har kostet. Selvfølgelig er der nogen af dem på venstrefløjen, der ser anderledes på det her spørgsmål. Vi ligger der, hvor vi gerne vil være.

Skifter valgkreds
- Af strategiske årsager, kan jeg forstå, har du valgt at flytte valgkreds til Nordjylland

- Jeg er nødt til at sige, at det ikke kun handler om strategi, det handler også om, at jeg er nordjyde, og det handler om, at jeg faktisk gerne vil tilbage til det nordjyske og repræsentere dem i Folketinget.

- Men da nyheden kom ud, der lagde I heller ikke skjul på at du flyttede til en større storkreds. Søren Gade fik 29.000 stemmer ved sidste valg deroppe, hvor mange stemmer skal du have for at det her skifte bliver en succes?

- Det ved jeg ikke, det afgør nordjyderne.

- Har I slet ikke regnet på det?

- Nej, det har vi ikke. Nordjyderne kender mig. Der kommer en valgkamp, og den skal nok blive hård.

- Hvis du skal have samme vælgerandel som du fik i Københavns omegn, så skal du have mere end de 29.000 stemmer oppe i Nordjylland?

- Og det er jo så nordjyderne, der afgør, om det bliver sådan eller ej, siger S-formanden.

167 kommentarer
Vis kommentarer