Mette F. takker Tulle: Vi har spændt ben for regeringen

- Vi har brugt endnu et folketingsår på at forhindre regeringen i at føre sin egen politik, lyder det fra Mette Frederiksen under tale ved Folketingets afslutningsdebat

Mette Frederiksen under sin tale ved Folketingets åbninngsdebat. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen under sin tale ved Folketingets åbninngsdebat. Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Båndene mellem Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) bliver stærkere og stærkere.

Inden for den seneste tid har de ved to flere lejligheder rottet sig sammen mod regeringen. Senest tirsdag, hvor S og DF nægtede at finde pengene til billigere el og grøn omstilling i det såkaldte økonomiske råderum, som regeringen ellers havde besluttet.

Nu benytter Mette Frederiksen sin tale ved Folketingets afslutningsdebat at sende en tak til Kristian Thulesen Dahl. En tak for, at han har hjulpet med at spænde ben for regeringens politik.

- I det hele taget må man sige, at vi har brugt endnu et folketingsår på at forhindre regeringen i at føre sin egen politik. Og det er egentlig gået ret godt. Ikke mindst takket være vores samarbejde med Dansk Folkeparti og med stærk opbakning fra vores venner i rød blok, siger S-formanden i sin tale og fortsætter:

- Det kan lejerne i den almene boligsektor være glade for. Det kan dem med de hårdeste job, dem der er mest nedslidte på vores arbejdsmarked, være glade for. Den førte politik er lige nu bedst, når regeringen kommer i mindretal. Sådan må vi arbejde i det nuværende folketing.

Lars Løkke under sin tale ved Folketingets åbning. Foto: Mads Claus Rasmussen. Ritzau Scanpix Dansk politik Her går det godt: Morgenfrisk Løkke jonglerer med tal

En skræmmekampagne eller to?
S-formanden benytter samtidig talen til at se frem mod det kommende valg, som senest skal falde om godt et år, og som efter alt at dømme vil have udlændingepolitikken som et centralt tema.

- Om senest et år er vi i valgkamp. Vi ved, at Venstre vil gøre, hvad de kan for at så tvivl om udlændingepolitikken. Mon ikke vi ser en skræmmekampagne eller to?, spørger Mette Frederiksen og fortsætter:

- Men hvis danskerne betror os ansvaret, så vil en ny socialdemokratisk ledet regering gøre to ting: Fastholde den stramme udlændingepolitik forankret i et bredt flertal her i Folketinget. Og samtidig føre en mere retfærdig og grønnere velfærdspolitik sammen med de partier, der ligesom os ønsker en ny retning for Danmark.

138 kommentarer
Vis kommentarer