Annonce:
Annonce:

Mette F. vaccineret

Statsministeren har fredag morgen fået første vaccine-stik

Se da Mette Frederiksen blev vaccineret her.
Annonce:
Følg Politik

Knap seks måneder, efter de første covid-19-vacciner kom til Danmark, er landets statsminister nu vaccineret med det første skud PfizerBiontech.

Fredag morgen omkring klokken 07.30 blev Mette Frederiksen stukket i Øksnehallen på Vesterbro i København.

- Det er så dejligt. Det er så fantastisk. Jeg havde heldigvis lejlighed til at sige tak til alle de medarbejdere, der får det her til at fungere.

- Det er rigtig mange mennesker. Det er rørende, at så mange er trådt til for at få det til at fungere. Det er noget meget særligt dansk og unikt, siger hun.

Den socialdemokratiske leder har gennem hele forløbet nægtet at springe over i køen grundet hendes vigtige job, selv om det bl.a. har betydet, at hun måtte gå i karantæne under genåbningsforhandlingerne efter hendes kontroversielle rejse til Israel tidligere på året.

Annonce:

Og selv i pressemeddelelsen fra Statsministeriet, der annoncerede nyheden om Mette Frederiksens vaccination, blev det skåret grundigt ud i pap, hvorfor det er, at statsministeren i dag kan blive vaccineret.

'Region Hovedstaden har åbnet for vaccination af årgang 1977. Den aldersgruppe omfatter statsminister Mette Frederiksen, der derfor har booket tid til vaccination', fremgår det af pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet var mødt op ved Øksnehallen for at spørge statsministeren om hendes holdning til den droppede vaccine fra Johnson & Johnson, som et stenkast fra sundhedsmyndighedernes officielle vaccinationssted bliver givet til tusinder af danskere, der har meldt sig til tilvalgsordningen.

Se da Ekstra Bladet spurgte ind til den droppede Johnson & Johnson vaccine her.

Fuglenes sprog
Frederiksen har tidligere forholdt sig kritisk til Sundhedsstyrelsens og Søren Brostrøms beslutning om at droppe Johnson-vaccinen.

- At Johnson & Johnson-vaccinen ikke indgår, er ikke en politisk beslutning, påpegede statsministeren med en opgivende armbevægelse under en partilederrunde i sidste måned.

Annonce:

- Det er ikke en beslutning truffet hverken i Folketinget eller i regeringen. Der er tale om  en godkendt vaccine i USA, i Europa af EMA og af de danske sundhedsmyndigheder. Mig bekendt er der ikke et eneste dødsfald relateret til mænd, der har taget vaccinen. Så det er Sundhedsstyrelsen, der egenhændigt har truffet den beslutning.

I samme ombæring fik Mette Frederiksen bedømt Sundhedsstyrelsens beslutning som 'særegen', hvilket på det Christiansborgske 'Fuglenes Sprog' er blandt de mere krasse bedømmelser, som en statsminister kommer til at sætte på en myndigheds administrative beslutning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: