Mette F. vil give Godhavn-drenge undskyldning

S-formanden lover en officiel undskyldning som den første politiker nogensinde

Mette Frederiksen fortæller på Folkemødet på Bornholm, at det første hun vil gøre, når hun bliver statsminister er at give Godhavn-drengene en undskyldning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen fortæller på Folkemødet på Bornholm, at det første hun vil gøre, når hun bliver statsminister er at give Godhavn-drengene en undskyldning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen (S) fastslår, at hun som det første, hvis hun bliver statsminister, vil give Godhavn-drengene en officiel undskyldning på regeringens vegne.

Det siger hun i en tale på Folkemødet på Bornholm.

Godhavn-drengene har i mange år kæmpet for at få en officiel undskyldning fra den danske stat. Mette Frederiksen er altså den første, der siger, at de skal have en undskyldning.

Godhavn var et statsligt drengehjem I Tidsvildeleje, hvor en række danske drenge boede i 1960'erne. Her blev de udsat for tæsk, seksuelle overgreb og medicinske forsøg.

Mette Frederiksen har i flere år ment, at en officiel undskyldning fra den danske regering var på sin plads. Men skiftende regeringer har ikke gjort det. Nu skal det dog være, mener hun.

- Så når nogen spørger mig, hvad jeg vil gøre som det første, hvis jeg bliver statsminister, så er svaret, at jeg på vegne af både vores fortid, vores nutid og vores fælles fremtid vil give Godhavnsdrengene en officiel undskyldning, siger Frederiksen.

- Det her er et af de mørkeste kapitler i nyere danmarkshistorie. Men vi kan stadig nå at give ofrene en oprejsning, siger Frederiksen.

Inden Mette Frederiksen kan give Godhavn-drengene en officiel undskyldning, skal hun dog være statsminister. Hun er stadig i gang med at forhandle om regeringsdannelse med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

Kolleger hylder
Flere politiske kolleger hylder på det sociale medie Twitter udmeldingen fra Mette Frederiksen.

253 kommentarer
Vis kommentarer