Mette for magten: - Bizart

Flere ordførere oplever, at statsminister Mette Frederiksen (S) styrer fagministrene med for stram hånd

Hos regeringens støttepartier oplever man, at statsministeren er for meget inde over de enkelte ministres fagområder. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hos regeringens støttepartier oplever man, at statsministeren er for meget inde over de enkelte ministres fagområder. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En række ordførere fra regeringens støttepartier retter nu et hård angreb på Mette Frederiksens (S) ledelsesstil.

Ministrene er bare statister i statsministerens magtspil, lyder det blandt andet.

Hårdest til stålet går Zenia Stampe (R).

- De er bare statister, og de er blevet sat til at stå på mål for alt det møg, der sker. Beslutningerne træffes jo et helt andet sted. Det er helt bizart, siger hun ifølge Berlingske.

Eksempelvis siger Anne Valentina Berthelsen, folketingsmedlem for SF, til Berlingske, at hun oplever en 'umyndiggørelse' af de enkelte ministre.

- Jeg oplever, at tingene er styret af statsministeren på et niveau, hvor ikke engang ministrene selv rigtig får at vide, hvornår ting på deres område skal ske.

- Det er meget frustrerende for os som ordførere reelt ikke at kunne forhandle med en minister og ikke engang kunne få at vide, hvornår en minister regner med, at tingene sker, siger SF'eren til Berlingske.

Henning Hyllested, der er folketingsmedlem for Enhedslisten, peger på et konkret eksempel.

Det drejer sig om, at han ikke kunne få transportminister Benny Engelbrecht (S) til at sætte en dato for kommende forhandlinger om en infrastrukturplan.

Hos De Radikale siger Zenia Stampe til Berlingske, at der i perioder er enkelte sager, der skal prioriteres højt, og 'på alle andre fagområder bliver ministrene i virkeligheden bare administratorer af status quo'.

En række andre folketingsmedlemmer fra støttepartierne udtrykker i Berlingske at have samme oplevelse.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Mette Frederiksen.

Til gengæld siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, at han ikke genkender billedet.

Han erkender dog, at styringen under Mette Frederiksen er strammere end under tidligere regeringer.

- Jamen, det er den da. Vi har et stærkt politisk lederskab af regeringen og anderledes styr på tingene end under den tidligere Løkke-regering.

- Jeg synes, det er entydigt positivt både politisk og demokratisk, at man går efter at lede på den måde, siger han til Berlingske.

Mette for magten: - Bizart