Annonce:
Annonce:

Mette forsvarer varmecheck: Ikke helt dumt

Regeringens varmecheck var så målrettet, at der nødvendigvis måtte komme eksempler på, at checken ramte forbi målet, lyder det fra statsminister Mette Frederiksen

Mette Frederiksen fortryder ikke, at de har lavet en varmecheck til danskerne, på trods af de store udfordringer, der har været med at målrette dem

Annonce:
Følg Politik

Regeringen fortryder ikke at have brugt 2,5 milliarder kroner på en varmecheck, selvom der er masser af eksempler på, at den er givet til folk, den ikke var tiltænkt.

Det fastslog statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag.

- Ærgrer det dig ikke, at man brugte 2,5 milliarder på den dumme varmecheck?

- Helt generelt køber jeg ikke, at alt ved varmechecken var dumt. Der er ingen tvivl om, at når man laver en relativt hurtig, målrettet hjælp, så er der altid en risiko for – og det har den ansvarlige minister (Dan Jørgensen, red.) også sagt - at nogen modtager checken, som ikke skal have den.

Det omvendte af omvendt-omvendt
- Men vi kan jo lige så godt sige det, som det er: Hvis man laver meget brede løsninger under en krise, så er risikoen ved det, at den enkelte borger ikke oplever at få så meget ud af det.

Annonce:

- Til gengæld er der måske færre eksempler på, at nogen så ikke får det, selvom de har været berettiget til eller omvendt. Og omvendt: hvis man laver det meget målrettet, så kan du komme længere for de penge, du afsætter, til den enkelte, men så er der så omvendt en risiko for, at der er nogle eksempler på, at den ikke fungerer, som den skal.

- Så hvis man laver noget meget målrettet, så risikerer man, at man ikke rammer målet?

- Ja.

- Du har ikke fortrudt den varmecheck?

- Nej, vi har ikke fortrudt, at vi har lavet en målrettet hjælp, men det er selvfølgelig beklageligt, at der i den forbindelse er opstået nogle problemer, det siger sig selv.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hvis du er blevet snydt for en varmecheck, så kan du læse her, hvad du kan gøre for at modtage en.

Fire øre: Nu bliver folk grove

Forstå alt kaosset om udbetalingen af varmecheck her

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Selvom Søren Pape flere gange har fortalt, at ægtefællen Josue er jøde, så kunne Ekstra Bladet fredag afsløre, at det ikke er sandt. Hør mere i ugens udgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: