Mette Frederiksen: Desværre lykkedes det ikke

Mette Frederiksen er ærgerlig over, at Henrik Sass Larsen må melde sig syg, men fortæller samtidig, at det er den rigtige beslutning

Henrik Qvortrup kommenterer nyheden om Henrik Sass Larsens sygemelding.

'Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes'.

Sådan skriver Mette Frederiksen om Henrik Sass Larsens beslutning om at sygemelde sig.

Partiformanden fortæller samtidig, at hun har været i tæt dialog med sin kolleger hele vejen igennem. Han har kæmpet, men til sidst blev det for meget.

'Som Henrik selv skriver, har de fleste kunnet se, at han ikke har det godt. Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes. Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro'.

Hele Mette Frederiksens reaktion

Henrik Sass Larsen har en stor del af æren for, at Socialdemokratiet igen står med en mulighed for at kunne danne regering. Han har været med hele vejen, også når der skulle træffes svære beslutninger. Desværre har han undervejs betalt en meget høj pris personligt.

Jeg har haft en tæt dialog med Henrik Sass Larsen gennem hele forløbet. Som Henrik selv skriver, har de fleste kunnet se, at han ikke har det godt. Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes. Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro.

Henrik har været en af mine nærmeste sparringspartnere  i mange år. Han er oppe på den store klinge. Han tør tænke nyt, og han evner ikke mindst at se meget langt frem. Samtidig er han drevet af en enorm social indignation, især når det gælder børn og udsatte. Jeg vil ikke skjule, at Henrik for mig er en af sin generations vigtigste politikere, og få kan sin ideologi og vores fælles historie som han.

Ønske om fred
Henrik Sass Larsen meldte mandag formiddag ud, at han meldt sig syg og er ikke klar til at blive minister.

'Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere. Mette bliver en god statsminister for vores land - det er jeg stolt af', skriver han.

Også Jacob Mark fra SF har reageret på Sass sygemelding, ligesom tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har skrevet til ham på Facebook.

'Kære Henrik. Det gør mig overordentlig trist, at du endnu ikke er ovenpå. Ved du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse. Kunne på det personlige plan i den grad unde dig at være med i netop det. Jeg ønsker dig alt det bedste. Håber virkelig, at alle respekterer dit ønske om fred. Bh. Lars Løkke', skriver Lars Løkke.

Med på holdet
Henrik Sass Larsen dukkede ikke op til valgfesten onsdag på Christiansborg, og der er blevet spekuleret i, om han er frisk nok til at blive minister oven på sin sygdom i efteråret.

Alligevel har den 53-årige politiker de seneste dage været en del af det socialdemokratiske hold under regeringsforhandlingerne. Sass har således været en central figur i den socialdemokratiske partitop.

I februar kom det frem i et stort interview med Politiken, at Sass Larsen har haft en depression.

Henrik Sass Larsen - fra DSU-formand til partitop

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) har sygemeldt sig og bliver derfor ikke minister i ny regering.

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, er sygemeldt. Han vil derfor ikke være til rådighed som minister i en ny S-ledet regering, oplyser partiets pressetjeneste.

Her er hans blå bog:

Navn: Henrik Sass Larsen.

Alder: 53 år.

Fødested: Født i Virum, men voksede op i det almene boligbyggeri Taastrupgård i Høje-Taatrup. Kom på børnehjem og blev senere bortadopteret.

Nationalitet: Dansk.

Uddannelse: Har læst HA/forvaltningsstudier ved Roskilde Universitet (RUC), men har ikke afsluttet uddannelsen.

Karriere:

* Er i dag gruppeformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe og statsrevisor.

* Erhvervs- og vækstminister fra 2013 til 2015.

* Har siddet i Folketinget siden 2000, blandt andet som politisk ordfører og gruppeformand.

* Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fra 1992 til 1996.

Kilder: Folketinget, Politiken og Ritzau.

407 kommentarer
Vis kommentarer