Annonce:
Annonce:

Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

Statsministeriet har netop meddelt, at de indkalder til pressemøde om situationen i Afghanistan onsdag klokken 16

Mette Frederiksen kunne mandag ikke svare på, om afghanske ansatte på den danske ambassade kan komme ud af landet - måske får vi flere svar i dag.
Annonce:
Følg Politik

Mandag fortalte Mette Frederiksen, at udviklingen i Afghanistan var katastrofal. Siden da har statsministeren været stort set tavs, mens regeringen har arbejdet på at få danskere hjem fra det Taliban-styrede land.

Men nu bliver vi måske klogere. Statsministeren har indkaldt til pressemøde klokken 16 i Spejlsalen i Statsministeriet, hvor dagsordenen er Afghanistan.

Ud over statsminister Mette Frederiksen vil udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen deltage på pressemødet.

Det er fortsat uklart, hvad statsministeren vil sige på pressemødet, men de seneste døgn har regeringen arbejdet på højtryk for at få danskere hjem fra Afghanistan.

Undren
Tirsdag aften bekræftede Udenrigsministeriet, at 14 nordmænd og en person med lovligt ophold i Danmark var på vej fra Islamabad til København. Netop den pakistanske hovedstad fungerer som base for danskere i Afghanistan.

Annonce:

Flyet landede onsdag morgen i Danmark.

Og det har undret Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

- Vi hørte, at regeringen så sent som i går sagde, at de danske statsborgere og ikke mindst de mange, der har arbejdet for Danmark, skal ud først. Så forstår jeg bare ikke, hvorfor de ikke er på flyet, siger han.

At der ikke var flere på flyet, skyldes ifølge ministeriet, at operationen i øjeblikket er vanskelig.

- Det synes jeg er barokt. Vi er en situation, hvor Venstre og andre partier har sagt, at hvad end det koster, og hvad end det kræver, så er vi klar til at dække det, siger han.

Annonce:

- Det må aldrig være penge, der skal være afgørende for at få de danske statsborgere og de flere hundrede, der har hjulpet Danmark i mange år, ud af Kabul, siger Michael Aastrup Jensen til Ritzau.

Hjælp fra Pakistan
Foruden de ansatte på den danske ambassade skal Danmark også evakuere omkring 45 lokalt ansatte og deres familier. Pakistans udenrigsminister, Shah Mahmood Qureshi, har skrevet på Twitter, at Pakistan 'faciliterer' evakueringen af 31 afghanere til Danmark.

Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), har bekræftet, at Pakistan hjælper med evakueringer fra Kabul. Han har dog afvist at gå i detaljer.

Statsministeriet har på Twitter delt en udtalelse fra Mette Frederiksen (S), hvor det bekræftes, at hun har talt med den pakistanske premierminister, Imran Khan.

- Har talt med premierminister Khan. Vi er taknemmelige over for Pakistans regering for deres meget værdifulde assistance med at facilitere transport af danske statsborgere og personel fra Kabul. Vi værdsætter denne ånd af samarbejde og god vilje dybt, siger statsministeren i udtalelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: