Mette Frederiksen lægger afstand til reformiveren

Socialdemokraterne formand er ikke vild med tanken om flere reformer, skriver Jyllands-Posten

Mens Helle Thorning-Schmidt med egne ord gik 'reformamok', så er hendes efterfølger på posten som formand for Socialdemokraterne og leder af oppositionen, Mette Frederiksen, mindre vild med tanken. Det skriver Jyllands-Posten.

I et interview med avisen fortæller Mette Frederiksen, at hun ikke umiddelbart er villig til flere reformer, der skal øge arbejdsudbuddet. Det er ellers øverst på agendaen i erhvervslivet og et kardinalpunkt for regeringen.

- Vi bliver nødt til at få kortlagt af regeringen, hvordan dansk økonomi præcist har det, og så tage den derfra. Men store arbejdsudbudsreformer er ikke groet i vores have. Og det har jeg svært ved at se, at de skulle komme til det, siger Mette Frederiksen.

Efter sommerferien har Venstre-regeringen bebudet et nyt reformforløb, når den har præsenteret en økonomisk 2025-plan. Et omdrejningspunkt bliver en skattereform, som Socialdemokraterne er imod.

- Hvis regeringen vil fortsætte ad det spor, den er slået ind på, er det ikke med os. Men man har muligheden for at lægge et andet spor med fokus på udvikling af velfærdssamfundet, siger Mette Frederiksen.

Dansk Folkeparti er også modstander af flere reformer, der skal øge arbejdsudbuddet. Den type reformer omhandler som oftest stramninger på sociale ydelser, der skal øge incitamentet for at arbejde.

Hos regeringspartiet Venstre mener finansminister Claus Hjort Frederiksen, at Mette Frederiksens udmelding vidner om uansvarlighed.

- Hvis Mette Frederiksen vælger denne her linje, som hun tilsyneladende gør, så er hun ved at vende tilbage til de glade tider, hvor hun foregiver for vælgerne, at hun kan løse verdens problemer.

- Det, der virkeligt mangler i debatten, er et kvalificeret svar fra Socialdemokraterne. Hvad så Mette Frederiksen? Hvad foreslår du? siger han til avisen.

23 kommentarer
Vis kommentarer