Mette Frederiksen: - Udskyd eller aflys arrangementer med mere end 1000 deltagere

Mette Frederiksen holder pressemøde om coronavirus. Her fortæller hun blandt andet, at man skal udskyde eller aflyse arrangementer med mange deltagere

Statsministeren præsenterede fredag formiddag en række helt nye tiltag, vi som danskere bør gøre os - hør mere her. Video: Ritzau Scanpix

Fredag indkaldte statsminister Mette Frederiksen til pressemøde vedrørende coronavirus, og her blev det fremlagt, at man anbefaler, at man udskyder eller aflyser arrangementer med flere end 1000 personer.

Det vil altså både sige, at det er fodboldkampe og koncerter, som man anbefaler at aflyse eller udskyde.

Statsminister anbefaler lige ledes, at man udviser stor opmærksomhed, når man rejser til udlandet.

I alt er der 21 bekræftede tilfælde i Danmark.

- Vi har i talende stund 21 bekræftede tilfælde i Danmark og to på Færøerne. Det er vurderingen, at der vil komme flere til, siger statsministeren, som er overbevist om, at der kommer flere tilfælde i landet.

- Strategien i forhold til coronavirus handler om at forsinke spredningen af virussen mest muligt. Det handler om at afbøde de negative konsekvenser for det omgivende samfund.

Myndighedernes anbefaling kommer til at gælde minimum hele marts.

Selv om der er tale om en 'anbefaling', så forventer statsministeren, at man aflyser de store arrangementer.

Fakta om corona-anbefaling

Regeringen opfordrer fredag arrangører til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1000 mennesker på grund af coronavirus.

- Det er en opfordring, som vi forventer bliver efterlevet, statsminister Mette Frederiksen (S). Det sker for at forhindre, at coronavirusset spredes yderligere.

Opfordringen gælder til sidst i marts.

* Arrangementer med 1000 eller flere deltagere ønskes udskudt eller aflyst. Det sker for at dæmme op for smittefaren.

* Ved arrangementer med under 1000 deltager opfordres arrangørerne til at overveje smitterisiko ved at gennemføre arrangementet.

* Myndighederne opfordrer desuden til, at man afholder sig fra kram, kindkys og håndtryk, når man mødes og holder afstand fra hinanden for at begrænse coronasmitte.

* Derudover opfordrer myndighederne til, at man hoster i ærmet og har en god håndhygiejne.

* Danskere, der overvejer at rejse til udlandet, bør opdatere sig på Udenrigsministeriets hjemmeside - nærmest dagligt.

* Sundhedsmyndighederne samler alle oplysninger om coronavirus et sted på hjemmesiden coronasmitte.dk, så man kun skal orientere sig et sted.

* Danskerne skal regne med løbende briefingerne fra myndighederne - måske dagligt.

Kilder: Pressemøde i Statsministeriet.

Vil påvirke os
De tiltag, der bliver taget fra myndighedernes side, kommer til at påvirke danskerens hverdag.

- Nye tiltag vil påvirke os allesammen. Det vil præge vores hverdag. Til dem, der vil spørge, om det er en overreaktion: Det er det ikke. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at bremse smitten, siger Mette Frederiksen

På pressemødet var ud over Mette Frederiksen også rigspolitichef Thorkild Fogde, direktør for organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding.

- Kindkys, kram, håndtryk er en del af vores kultur. Der er meget mental sundhed i et godt kram, men vi skal forebygge smitte og holde afstand, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på pressemødet.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er fredag i Bruxelles, hvor han deltager i et ekstraordinært EU-rådsmøde om covid-19, og han var derfor ikke på mødet.

Foto: Ritzau Scanpix Samfund Få svar på dine spørgsmål om coronavirus

Sundhedsstyrelsen opfordrer danskerne til ikke at give hånd, kramme og kysse. Arkivfoto: Jens Noergaard Larsen, Jens Nør/Ritzau Scanpix Samfund Sundhedsstyrelsen: Lad være med at give hånd, kysse og kramme

Ingen fans til at heppe på FCK. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix Superligaen FCK melder ud: Spiller uden tilskuere

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Dansk politik Mette Frederiksen: - Udskyd eller aflys arrangementer med mere end 1000 deltagere

Lørdagens store Grand Prix-folkefest i Royal Arena bliver alligevel ikke til noget. Foto: Jakob Jørgensen Event & Kultur Melodi Grand Prix lukkes for publikum