Mette F's departementschef helt færdig

Statsministeriets departementschef skal til Den Europæiske Investeringsbank - indtil da skal han sidde i Erhvervsministeriet

Christian Kettel Thomsen er færdig i Statsministeriet - hvad skal vi lægge i det? Henrik Qvortrup analyserer. Producer: Lasse Brøndal.

Statsministeriets departmentschef, Christian Kettel Thomsen, er færdig som højre hånd for Mette Frederiksen.

Det har statsministeren besluttet, fremgår det af en pressemeddelelse.

Regeringen har i stedet besluttet at indstille Christian Kettel Thomsen til vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Tiltrædelse i den nye stilling sker 1. august 2020 efter forventet godkendelse i EIB.

Men Christian Kettel er allerede nu helt færdig i Statsministeriet.

Indtil tiltrædelsen i EIB skal han sidde i en noget mere inferiør stilling. Nemlig som kommitteret i Erhvervsministeriet. Christian Kettel Thomsen har dermed sidste arbejdsdag i Statsministeriet fredag 10. januar og vil herefter især bruge tiden frem til sommer på at forberede sig på de nye opgaver. Dette vil ske i en stilling som kommitteret i Erhvervsministeriet.

Christian Kettel Thomsen har været departementschef i Statsministeriet siden 2010 og kom til ministeriet fra en stilling som departementschef i Finansministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler i pressemeddelelsen:

'Christian har gennem de sidste ni år sammen med tre forskellige statsministre dygtigt ledet Statsministeriet og arbejdet i centraladministrationen. Han har en unik indsigt i velfærdssamfundet og en enorm faglig tyngde. Christian har sat vigtige og blivende spor i vores samfund. Jeg er meget glad for, at vi fra Danmarks side kan udnævne en så kompetent vicepræsident til Den Europæiske Investeringsbank. Christian har med ro og overblik understøttet skiftende ministre. Jeg vil gerne takke Christian for den store indsats, han over årene har ydet.'

Ikke med til forhandlinger
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger deltog Christian Kettel Thomsen ikke under mange af regeringsforhandlingerne i Landstingssalen på Christiansborg i juni måned sidste år.

Se også: Mette Frederiksen fik arbejdstøj og ros af improviserende Løkke

Det vakte opsigt hos flere af de deltagende, da det er normalt for Statsministeriets departementschef at bistå den kongelige undersøger under forhandlinger med kommende støttepartier.

Ifølge kilder tæt på Statsministeriet, som Ekstra Bladet har talt med, havde Kettel endda tilbudt sin hjælp uden at blive inviteret med helt ind i forhandlingerne sammen med Mette Frederiksen, Nicolai Wammen og Martin Rossen.

Opdateres ...

164 kommentarer
Vis kommentarer