Mettes fristads-jul splitter blå blok

Forkasteligt, lyder det fra Pia Kjærsgaard, mens Venstres Kristian Jensen er fuldstændig uenig

Pia Kjærsgaard er stiktosset over Mettes fede jul på Staden, mens Kristian Jensen mener, man skal blande sig helt udenom. Foto: Polfoto
Pia Kjærsgaard er stiktosset over Mettes fede jul på Staden, mens Kristian Jensen mener, man skal blande sig helt udenom. Foto: Polfoto

Det er forkasteligt og helt til grin, at justitsminister Mette Frederiksen (S) holdt juleaften på Christiania med sin kæreste familie.

Det fastslår Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes, det er fuldstændig forkasteligt, at landets justitsminister, den øverste for retslige tilstande her i Danmark, går ud og holder jul på Christiania. Det sender jo et signal til omverden om, at alt er rosenrødt på Christiania, og det ved vi jo , at det absolut ikke er. Javel, det er et privat arrangement, men hun er den øverste for retstilstanden i Danmark, og så synes jeg, det er totalt til grin, siger hun til Politiken.dk.

Justits-Mette bekræfter: Jeg holdt jul på Christiania

Reaktionen fra Pia Kjærsgaard kommer efter, Ekstra Bladet i går bragte historien om justitsministerens juleaften, som christianitterne nu bruger som eksempel på, at politi og anklagemyndighed overdriver ordensmagtens sikkerhedsproblemer på den såkaldte fristad.

Når selv politiets øverste chef kan gå alene rundt efter mørkets frembrud, hvad er så problemet, anfører Christianias dokumentargruppe CADOK.

Pia Kjærsgaard har i dag udtrykt samme kritik på TV2 News, hvor hun oven i købet kæder Mette Frederiksens juleaften sammen med regeringens overvejelserne om 100 procent statsgaranti til Christianias boliglån - i stedet for de 80 procent, som blev aftalt mellem Christiania og den tidligere VK-regering. 

Rød blok vil stille fuld garanti for Christianias lån

- Specielt landets justitsminister er i den grad inde i, hvad der foregår på Christiania. Det er åbenlys narkohandel, kriminalitet, bander, der slås. Det er lukkede tilstande, i særdeleshed for politiet, som hun er chef for, og særligt overfor dem, synes jeg, at det er et rigtigt dårligt signal, siger hun til Politiken.

Venstres næstformand Kristian Jensen, mener dog at man skal blande sig helt uden om, hvor justitsministeren holder juleaften.

'Jeg er fuldstændig ligeglad med, hvor Mette Frederiksen holdt jul. Det er da hendes egen sag', skriver han på Twitter.

Kristian Jensen ønsker ikke at uddybe sit tweet, mens Venstres retsordfører Karsten Lauritzen sagde i går blandt andet følgende om sagen til Ekstra Bladet:

- For min skyld må hun holde juleaften midt på pusher-street, så længe hun ikke bryder loven.

Skaarup om jul på Staden: Mette F skader politiet

Mette Frederiksen oplyste tirsdag til Ekstra Bladet, at hun har besøgt området flere gange i de forgangne år - og at politiets vigtige indsats i området naturligvis ikke er til diskussion.

’Vi havde i øvrigt en hyggelig aften og ja, vi fik and - og nej, jeg vandt desværre ikke mandelgaven. Og jul må man også som justitsminister tilbringe sammen med sin familie’, lød det videre fra justitsministeren.

Skal i Christiania-samråd

I dag kl. 14:30 får justitsministeren i øvrigt brug for sin nye insiderviden om forholdene på Christiania. 

Her skal Mette Frederiksen nemlig i åbent samråd i Folketingets Retsudvalg, hvor hun skal svare på sit kendskab til, at penge fra det ulovlige salg af hash i Pusher Street bliver brugt til renovering af daginstitutioner, vejarbejde, kloakering med mere på Christiania.

Altså hvordan der flyder penge fra den organiserede kriminalitet til den mere legale del af fristaden.

Politiet – som hun er øverste chef for – har længe hævdet, at det forholdt sig sådan. Og i oktober sidste år stod en anonym pusher frem på DR2 og bekræftede politiets anklager. 

Det er med udgangspunkt i denne udsendelse, at retsudvalget nu afkræver Mette Frederiksen svar på, om hun før DR2-programmet kendte til denne pengestrøm – og om hun gør noget for at stoppe den.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær