Mettes styrelse klapper sig selv på skulderen: Eritrea-rapport lavet okay

Johanne Schmidt-Nielsen ryster på hovedet efter den seneste udvikling i Eritrea-sagen

Tidligere PET-ansat Lykke Sørensen har underskrevet den seneste redegørelse i Eritrea-sagen, da hun nu er ansat som vicedirektør i Udlændingestyrelsen(Foto: Udlændingestyrelsen)
Tidligere PET-ansat Lykke Sørensen har underskrevet den seneste redegørelse i Eritrea-sagen, da hun nu er ansat som vicedirektør i Udlændingestyrelsen(Foto: Udlændingestyrelsen)
Følg Politik

Udlændingestyrelsen har fået en mur af kritik for sin Eritrea-rapport.

Derfor er dele af rapportens konklusioner sågar blevet trukket tilbage og vil aldrig indgå i asylbehandling.

Alligevel fastholder Udlændingestyrelsen i den anden af to redegørelser, der blev offentliggjort onsdag, at man også fremover vil lave rapporten på den kontroversielle måde, hvor konklusionerne kommer før dokumentationen.

'Formatet er udelukkede valgt med henblik på at sikre en læsevenlig og overskuelig fremstilling af kildernes udsagn,' lyder det i redegørelsen, som er blevet mødt med rosende ord fra justitsminister Mette Frederiksen.

Eritrea-sagen: Nu er Mette tilfreds

EL undrer sig
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen meget svært ved at forstå, hvorfor Udlændingestyrelsen tilsyneladende intet har lært.

- Jeg synes, det er underligt, at man affejer markant kritik fra bl.a. FN's Flygtningehøjkommisariat og konstaterer, at alt er i den skønneste orden, siger hun, og fortsætter:

- Det er meget sjældent, at embedsmænd går ud og råber 'makværk'. Derfor er jeg glad for at Ombudsmanden ser ud til at gå ind i sagen, siger hun.

Det er den nu sygemeldte chefkonsulent Jens Weise Olesen, som har betegnet rapporten og måden den er blevet til som 'makværk'.

Folketingets Ombudsmand har endnu ikke meldt officielt ud, at han vil tage sagen op, men det forventer alle parter og iagttagere.

FN kritiserer Eritrea-rapports konklusioner

Udskældt PET-chef ansvarlig for Eritrea-rapport

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+