Annonce:
Annonce:

Mettes tv-fup: 'Hun snobber nedad'

Rød Aalborg i oprør: Socialdemokratiets formand snobber nedad og snyder på vægten, når det gælder fortællingen om hendes barndom, lyder det fra lokale

Mette Frederiksen påstår hendes barndomsgade var i hårdt område. Hun bliver dog modsagt af de lokale. (Foto: TV2 Nord og René Schütze, redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Politik

Mette Frederiksen sælger sin barndommens gade som et socialt belastet område.

Men i virkeligheden boede Socialdemokratiets formand det meste af sin barndom i en murermestervilla i et parcelhuskvarter, hvor livet var langt mere rosenrødt. Det forklarer en række beboere fra området til Ekstra Bladet.

– Hun snobber lidt ned ad og gør sig mere socialdemokratisk, siger Niels Hellerup på 78 år, der har undervist Mette Frederiksen i historie på gymnasiet.

Samme vurdering lyder fra Jørgen Larsen Møller, der er vokset op i kvarteret og bor der i dag.

– Hun prøver at tegne et billede af en arbejderpige, men hun pynter sig med lånte fjer, fortæller han.

Barndommens gade
Ekstra Bladet har mødt aalborgenserne på Grønlands Torv, hvor Frederiksens fortælling tager sit udspring.

Annonce:

– Det her er min barndommens gade, sagde Mette Frederiksen under et indslag på TV2 Nord, mens hun slog ud med armene på Grønlands Torv, der ligger lige ved det højhus, som var kendt for husspektakler og selvmord, dengang hun var barn.

Mette Frederiksens tv-besøg i ’barndommens gade’ faldt sammen med hendes udmelding om, at hun fremover stiller op til Folketinget i Aalborg Øst.

Se hele indslaget fra TV2 Nord her: (Artiklen fortsætter under klippet)

Derfor blev jeg socialdemokrat
Det socialt belastede område med boligblokke er en del af Grønlandskvarteret, som også dækker et stort område med parcelhuse.

Og det var i området med ligusterhække, carporte og legende børn på vejen, hvor Mette Frederiksen boede det meste af barndommen.

Det sagde den socialdemokratiske formand dog intet om, da hun skiftede valgkreds og lancerede, at hun ’vender hjem til Aalborg’.

Annonce:

– Grønlandskvarteret, da jeg var barn i 80’erne, var et kvarter, hvor mange havde det svært. Der var arbejdsløshed og nogle ret tunge sociale problemer. Jeg blev socialdemokrat, fordi jeg syntes, det var uretfærdigt, sagde Mette Frederiksen i indslaget på TV2 Nord 12. marts.

Artiklen fortsætter under grafikken

Gik på en anden skole
De fleste af børnene fra det socialt belastede område gik på Seminarieskolen, som ligger i selvsamme område. Mette Frederiksen gik på Byplanvejens skole.

Da Mette Frederiksen lancerede sit kredsskifte på Facebook, poserede hun foran boligblokke på Peter Freuchens Vej i det belastede område.

Igen viste Mette Frederiksen ikke det parcelhuskvarter, hvor hun reelt voksede op. I stedet fokuserede den socialdemokratiske formand på de hårde kår i kvarteret.

’Jeg fik vakt mit socialpolitiske hjerte, da jeg så mennesker omkring mig, der ikke fik de muligheder, vi alle har ret til at få’ skrev Mette Frederiksen på Facebook.

Aalborgensere kalder Mettes tv-fup

Kirsten Larsen. Foto: René Schütze
Kirsten Larsen. Foto: René Schütze
 

Kirsten Larsen, 66 år, har boet i højhuset 1976-1983 og på Thulevej frem til 1999.

Annonce:

– Mette Frederiksen boede sgu ikke her. Hun boede i noget helt andet, men når hun siger det, så er det nok for at skaffe stemmer.

– Vi kendte ikke Mette Frederiksen dengang, og mange børn fra villakvarteret måtte ikke lege med dem fra højhuset.

Niels Hellerup. Foto: René Schütze
Niels Hellerup. Foto: René Schütze
 

Niels Hellerup, 78 år, flyttede til området i 1968. Underviste Mette Frederiksen i historie på Aalborghus Gymnasium.

– Man kan da undre sig over, hvorfor hun ikke stiller sig foran barndomshjemmet, som kun er 500 meter væk.

– Hun burde stå på villavejen, men hun prøver nok at fortælle potentielle vælgere, at hun kommer fra et socialt belastet område.

Joan Thorsen. Foto: René Schütze
Joan Thorsen. Foto: René Schütze
 

Joan Thorsen, 67 år, flyttede til kvarteret i 1977.

– Det her er ikke barndommens gade for Mette Frederiksen. Der er milevidt imellem at bo i villakvarteret og bo i nærheden af Grønlands Torvet

– Jeg ved ikke, hvorfor hun kalder det barndommens gade her, men måske prøver hun at gøre sig mere socialdemokratisk.

Jørgen Larsen Møller. Foto: René Schütze
Jørgen Larsen Møller. Foto: René Schütze
 

Annonce:

Jørgen Larsen Møller, 62 år, vokset op i kvarteret og bor der i dag. Har været medlem af Dansk Folkeparti, men er ikke politisk aktiv i dag.

– Det er ikke hendes barndommens gade. Det kan godt være, at det er hendes barndomskvarter, men det har intet med hinanden at gøre. Det var to forskellige liv.

– Hun kommer fra noget, der er finere, end der hvor hun står og siger barndommens gade. Der var meget stor forskel dengang.

Mette F: Jeg snobber sgu ikke nedad

– Mette Frederiksen, kritikken fra de lokale går på, at det er en noget anden snak at bo på Mylius Erichsens Vej (i murermestervillaen, red.) end at bo i blokken, som man kan se i tv-indslaget?

– Vi valgte det sted, hvor jeg var født i Aalborg. Mere er der ikke i det. Grønlands Torvet er det sted - sammen med FDF i Grønlandskvarteret - hvor jeg er kommet mest. Så valgte vi at gå ned ad Peter Freuchens Vej, fordi bageren lå der i gamle dage. Der havde jeg spist romkugler fra hele min barndom. 

– Men de lokale siger, at der er milevidt fra at have boet i en villa på Mylius Erichsens Vej og så i blokken, som du står uden for i tv-indslaget. Det er at snobbe nedad?

– Jeg snobber sgu ikke nedad. Jeg fortalte om den gade, hvor jeg er født. Jeg har boet mange forskellige steder i Aalborg og mange forskellige steder i Storkøbenhavn. Min familie er ufaglærte og faglærte og får på et tidspunkt muligheden for at købe et hus. Det skal man da ikke skamme sig over.

– Men der er forskel på at være født et sted og opvokset et sted. Du har boet det meste af din barndom på Mylius Erichsens Vej, som ikke er en del af af det sociale boligbyggeri i Grønlandskvarteret?

– Nej, det er et hus - det er fuldstændig rigtigt. Men det ændrer ikke på, at jeg er vokset op i Grønlandskvarteret. Jeg har spillet fodbold i B52. Jeg er kommet på fristedet og i klubben i Magisterparken, og jeg har købt mine romkugler ved Thule-bageren. Det er min opvækst. Ja, mine forældre får på tidspunkt råd til at købe et hus, og det er historien om min barndom boligmæssigt.

– Hvorfor tog du ikke TV2 Nord med hen på Mylius Erichsens Vej?

– Jeg kunne have taget dem med hvorsomhelst i Grønlandskvarteret, fordi det hele har været med til at forme mig. 

– Men er det ikke fordi, at det passer bedre ind i din fortælling at stå ved boligblokken?

– Nej, min livshistorie kender alle da. Jeg kunne ikke lade som om, at jeg er andet end det, jeg er. Men jeg tror, at Grønlandskvarteret har præget mig. Jeg tror, at det har præget mig at vokse op med mange mennesker omkring mig, der ikke havde det godt. Ellers var jeg ikke blevet den, jeg er i dag, siger Mette Frederiksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: