MF'er banket på plads efter løgn om alder

Den nyvalgte DF'er, der løj sig tre år yngre under valgkampen, har fået streng besked fra partiet om ikke at pynte på sandheden

Dorthe Ullemose havde svært ved at huske, hvilken alder, hun havde opgivet om sig selv, da vi mødte hende på Christiansborgs gange torsdag. (Foto: Jonas Reher)

Den nyvalgte DF'er Dorthe Ullemose har ikke haft den bedste første dag på Christiansborg. På første arbejdsdag har hun allerede nået at blive taget i en løgn og at blive irettesat af partiet.

Fyns Amts Avis kunne her til morgen afsløre, at Dorthe Ullemose under hele valgkampen har løjet om sin alder, hvor hun har sagt, at hun var 47 år gammel - i virkeligheden er hun 50.

Se også: Folketingspolitiker løj om alder: Hun er ikke 47

Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening - kun sin rigtige alder (Foto: PR) Dansk politik - 2. jul. 2015 - kl. 10:17 Folketingsmedlem løj sig yngre: 'Det er da ligemeget'!

Og den går ikke, hvis man spørger Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup. Selvom han mener, at mange mennesker kan finde på at pynte på sin alder, så duer det ikke at lyve, når man varetager et offentligt hverv. Og det har Dorthe Ullemose også fået at vide.

- Hun har fået et offentligt hverv som folketingsmedlem, og der pynter man ikke på noget. Heller ikke alderen, siger Peter Skaarup.

- Det har Dorthe selvfølgelig også fået at vide. Det ved hun nu, at det gør man ikke. Man skal give rigtige oplysninger om sig selv.

- Jeres slogan hedder 'Tryghed og Tillid'. Så når man ikke engang kan stole på hendes alder, lyder det så ikke lidt tomt?

- Lige netop. Og derfor er det også vigtigt, at det ikke sker. Man skal ikke pynte på noget, ligegyldig om det er alderen eller, hvad det er. Man skal fortælle sandheden om sig selv og det politiske virke, man har.

Dorthe Ullemose haved for travlt til at tale med Ekstra Bladet torsdag (Foto: Ekstra Bladet) Dansk politik - 2. jul. 2015 - kl. 22:00 Hun løj om sin alder: Se DF'erens vilde fortid

Se også: Nyvalgt DF'er: Flygtninge lader sig drive som kvæg

- Du og Dorthe er jo begge født i 1964 - synes du, det er en træls alder?

- Næ, jeg synes, det går fint. Jeg synes ikke, jeg føler mig specielt tynget alderen. Haha.

- Når nu at mange af jeres vælgere befinder sig i den ældre del af befolkningen, ville det så ikke næsten give mere mening af sige, man var ældre?

- Haha, nej, er du sikker på det? Jeg tror nu ikke, det er sådan mere. Men du kan have ret i, at aldersgennemsnittet er lidt højere hos vores vælgere.

På Dansk Folkepartis hjemmeside har hun skrevet 47 under punktet alder på sin personprofil. (Screenshot)
På Dansk Folkepartis hjemmeside har hun skrevet 47 under punktet alder på sin personprofil. (Screenshot)

179 kommentarer
Vis kommentarer