MF'ere scorer millioner på ekstra arbejde

25 folketingspolitikere tjente sidste år ekstra penge ved kommunalpolitik. Valgforsker er overrasket

Venstres Lars Christian Lilleholt. (Foto: Venstre)
Venstres Lars Christian Lilleholt. (Foto: Venstre)

På tværs af partierne i Folketinget tjener adskillige medlemmer titusindvis af kroner ved ekstra arbejde i eksempelvis kommunalbestyrelser eller ved bestyrelsesarbejde i offentlige eller private selskaber.

Det viser en kortlægning af samtlige 25 dobbeltmandaters vederlag, som Ugebrevet A4 har gennemført. 10 af folketingsmedlemmerne tjente over en million kroner på det politiske dobbeltarbejde.

Kortlægningen viser, at 25 folketingsmedlemmer fra Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, De Konservative, Enhedslisten og Liberal Alliance tjener mellem 92.000 og 529.000 kroner ud over de knap 700.000 kroner, som de får som folketingsmedlemmer.

Hos Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten er der regler om, at man ikke må have dobbeltmandater. Men i flere tilfælde er der givet dispensation, da medlemmerne ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg.

Topscoreren på listen er Venstres Lars Christian Lilleholt. Han tjener over en million kroner ved sit politiske arbejde, da han også sidder i Odenses byråd. Det har han gjort i 14 år, og ifølge A4 havde han ingen afbud til byrådsmøderne i 2014.

- Jeg oplever det som en gevinst at sidde begge steder, og det gør vælgerne tilsyneladende også. Jeg har aldrig oplevet, at det var nogen udfordring at være valgt begge steder, og siden 2001, hvor jeg blev dobbeltmandat, har jeg haft stigende stemmetal, siger Lars Christian Lilleholt til Ugebrevet A4.

Det kommer bag på valgforsker, professor Rune Stubager fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, at politikere med en stol i både Folketinget og en kommunalbestyrelse kan tjene over en million kroner om året.

- Jeg tror, at den nye viden om dobbeltmandaternes høje indtægter sagtens kan generere en vis modstand hos vælgerne. Nogle vælgere vil være skeptiske og begynde at stejle over de høje vederlag, siger Rune Stubager til Ugebrevet A4.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen