Miljøminister vil ensrette indsamling af plastikaffald

Kommuner indsamler plastikaffald på forskellige måder, men nu vil miljøministeren ensrette indsamlingen

Fremover skal der ikke være forskel på, hvordan kommunerne indsamler plastikaffald, mener miljøministeren. Foto: Helle Arensbæk
Fremover skal der ikke være forskel på, hvordan kommunerne indsamler plastikaffald, mener miljøministeren. Foto: Helle Arensbæk

Det skal være slut med forskellig indsamling af plastikaffald.

Sådan lyder det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Kommunerne indsamler i dag plastikaffald på forskellige måder, men ministeren vil lave fælles standarder for plastikaffald, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Hvis vi skal kunne genanvende mere plastik, skal vi sortere og indsamle vores affald ens. I dag står indsamlerne tilbage med en stor uens masse af plastikaffald, som er svær at genanvende.

- Hvis vi vil have højere kvalitet i genanvendelsen, kræver det bedre sortering og indsamling. Det vil gøre det meget lettere og mere økonomisk attraktivt at få plastikaffald genanvendt, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Ny plastikhandlingsplan
Danmark genanvender i dag cirka en tredjedel af emballageaffald i plastik. Ifølge plastbranchens estimat står erhvervet for at genanvende 55 procent, men husholdninger kun bidrager med at genanvende 17 procent.

Det mener miljø- og fødevareministeren, er for lidt - også set i lyset af en målsætning fra EU om, at halvdelen skal genanvendes i 2025.

Forslaget er en del af regeringens nye plastikhandlingsplan.

Ikke ambitiøst nok
Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, støtter, at regeringen vil ensrette indsamling af plastikaffald. Men han kritiserer også forslaget for ikke at være ambitiøst nok.

- Vi kan bakke op om det, men regeringen svigter opgaven i forhold til at få genbrugt plastik, hvis vi ikke også stiller krav til virksomhederne.

- Vi får ikke gang i det cirkulære, hvis ikke virksomhederne begynder dels at bruge genbrugsplast og dels at producere produkter i plastik, der kan genbruges, siger han.

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere