Annonce:
Annonce:

Millionærknæk rammer hver anden husejer på Frederiksberg

Den nye boligskatteaftale kommer til at gøre mest ondt på husejerne på Frederiksberg og Gentofte

Boligskatter er ikke de konservatives kop the, men alligevel er borgmester Jørgen Glenthøj (K) glad for den nye aftale om boligskat. Polfoto: Finn Frandsen.
Boligskatter er ikke de konservatives kop the, men alligevel er borgmester Jørgen Glenthøj (K) glad for den nye aftale om boligskat. Polfoto: Finn Frandsen.
Annonce:
Følg Politik

Politikere og økonomer glæder sig over, at der med den nye boligskatteaftale er skabt vished om boligejernes fremtidige økonomi.

Men et par steder i landet har de formentlig lidt svært ved at glæde sig over den nye aftale og det såkaldte millionærknæk.

Millionærknækket er den grænse, hvor den overskydende ejendomsværdi beskattes ekstra hårdt.

Forhandlingerne mundede ud i en grænse på 7,5 millioner kroner. Det vil ifølge en analyse fra tænketanken Kraka ramme mindst 50 procent af husejerne på Frederiksberg.

Brian M. jubler over boligskatteaftale: 'På Frederiksberg vil gevinsten være stor, meget stor'

Tilfredse borgmestre
Det får dog ikke den konservative borgmester Jørgen Glenthøj til at harcelere over aftalen.

Annonce:

- Det er en god aftale, som med konservative øjne måske godt kunne være bedre, skriver Jørgen Glenthøj i en sms til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg hæfter mig ved, at det ikke kommer til at koste kommunen penge, og at man kan gemme skatteregningen, til man skal sælge sin bolig, skriver den konservative borgmester.

Samme melding lyder fra de konservatives borgmester i Hørsholm, Morten Slotved.

- Konservative har fået rigtig meget for seks mandater. Jeg er tilfreds med, at min borgere i Hørsholm vil komme til at mærke en skattelettelser, skriver Morten Slotved i en sms.

Gentofte også ramt
Tilsvarende vil mindst 10 procent af husejerne i Gentofte Kommune ifølge beregningerne blive påvirket af grænsen. I de øvrige kommuner er andelen under 10 procent.

Hvis Radikales forslag om en grænse på 6,3 millioner kroner var gået igennem, ville både Hørsholm, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk have sluttet sig til den eksklusive kreds.

Det er endnu uvist, hvad de præcise skattesatser ender på.

Men forligspartierne har besluttet, at man af forsigtighedshensyn fremover kun vil beskatte 80 procent af den ejendomsvurdering, som Skat ifølge det nye, kommende vurderingssystem når frem til. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: