Millioner og massevis af nye medarbejdere til Skat

Der skal ikke spares mere i det hårdt trængte skattevæsen

Krisen i SKAT er historisk stor, ifølge Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen. Samlet kan skandalesagerne i SKAT koste den danske statskasse 20 milliarder kroner.

Regeringen har besluttet, at tilbagerulle besparelser på 315 årsværk i Skat og tilføre ekstra medarbejdere til den nødlidende institution, der er presset af skandalesager fra alle sider.

Derfor tilføres der også 35 årsværk til inddrivelse samt 50 årsværk til udbytte.

Chefer ryger nu i Skat efter en række skandale-sager. Foto: Stine Bidstrup Politik - 25. sep. 2015 - kl. 09:34 Skandalesagerne: Hovederne ruller i Skat - topdirektør slipper

Det meddeler skatteminister Karsten Lauritzen (V) på et pressemøde fredag.

- Der sidder for få folk af kød og blod og kigger på de her opgaver, siger Karsten Lauritzen under fremlæggelsen af sin handlingsplan for Skat.

- Jeg kan ikke acceptere, at tingenen bare stikker af. Alle udbetalinger vil nu blive underkastet en overvågning. Vi opretter derfor en anti-svindel-enhed i Skat, siger han

Farvel til EFI

Derudover lægger skatteministeren også det fejlskagne inddrivelsessystem EFI i graven.

- Jeg tror ikke, jeg overdriver ved at sige, at det har været et smertebarn i rigtig, rigtig mange år, siger Karsten Lauritzen om det fejlslagne inddrivelsessystem.

- På baggrund af, hvad vi ved i dag, skulle det aldrig være sat i drift tilbage i 2013, lyder det fra Karsten Lauritzen, der lægger op til en gradvis nedlukning af systemet.

En ny enhed, kaldet Skats midlertidige inddrivelse, modtager i stedet en saltvandsindsprøjtning på i alt 350 årsværk, oplyser ministeren.

26 kommentarer
Vis kommentarer