Mimi Jakobsen lægger sag an mod Rasmus Paludan

Mimi Jakobsen slæber Rasmus Paludan i retten efter nazi-udtalelser i 'Aftenshowet'

Mimi Jakobsen var godt gal i skralden, da hun efter sin medvirken i 'Aftenshowet' gæstede Ekstra Bladets tv-studie. Producer: Kristian Hansen

Mimi Jakobsen sagsøger Rasmus Paludan for injurier.

Det oplyser Mimi Jakobsen via sin advokat i en pressemeddelelse.

- Uanset om man er politiker og ønsker for en hver pris at tiltrække sig opmærksomhed, så er der en helt naturlig grænse for, hvad man kan tillade sig at kalde et andet menneske, samt hvad man som menneske skal finde sig i at blive kaldt, siger Mimi Jakobsen ifølge pressemeddelelsen.

Sammen med sine advokater mener Mimi Jakobsen, at Rasmus Paludan har overtrådt straffelovens paragraf 267.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bølgerne gik højt i 'Aftenshowet's studie forud for de hårde ord. Foto: Bermuda/STV Production
Bølgerne gik højt i 'Aftenshowet's studie forud for de hårde ord. Foto: Bermuda/STV Production

'Nazi-svin'
Sagsanlægget kommer, efter Rasmus Paludan kaldte den tidligere leder af Centrum-Demokraterne for et 'nazi-svin'. Det skete for rullende kameraer i et interview i 'Aftenshowet' 8. maj. Her deltog både Mimi Jakobsen og Rasmus Paludan.

Bølgerne gik højt i studiet, og de to politikere var lodret ueninge. Det ledte til følgende ordveksling:

- Alle de ting, du siger, minder mig om nazisme. Hvad fanden mener du, når du siger, at alle muslimer skal ud af landet?, spurgte Mimi Jakobsen Stram Kurs' partileder, hvortil han prompte replicerede:

- Hun minder allermest om Adolf Hitler af nogen overhovedet i hele verden.

- Du er selv et nazi-svin, lød det videre fra Paludan, der ikke var tilfreds med den tidligere leder af Centrum-Demokraterne.

Se hele interviewet med Mimi Jakobsen her. Producer: Kristian Hansen

Forsøgte forgæves at politianmelde
Dagen efter forsøgte Mimi Jakobsen forgæves at politianmelde Rasmus Paludan for udtalelserne. Det var dog ikke muligt, men hun svor, at hun ville gå videre med sagen sammen med sine advokater, som hun nu har gjort.

Ifølge Mimi Jakobsens advokater har sagen haft store konsekvenser for den tidligere minister.

Hun har været udsat for grov chikane, hvor ukendte gerningsmænd klistrede et skilt på hende og familiens hoveddør med teksten 'nazisvin', mens hun også på Facebook har været udsat for voldsomme personangreb.

- Vi blev af Mimi Jakobsen bedt om at undersøge muligheden for at føre en injuriesag mod dels Rasmus Paludan og dels de personer, der har fremsat injurier på Facebook. Dette har indtil videre resulteret i en stævning mod Rasmus Paludan, og nu fortsætter arbejdet med at gennemgå og identificere eventuelle krænkelser på Facebook, udtaler advokat Lisbeth Bak fra ACEA Law i pressemeddelelsen.

Paludan: Hun kaldte mig nazist først
Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Rasmus Paludan.

I mellemtiden har Paludan udtalt sig om sagen på Facebook. Her forsvarer han sig med, at Mimi Jakobsen kaldte Paludan for nazist først.

'Mimi Jakobsen omtalte MIG som "nazist" på sin Facebook-væg flere dage inden, at hun gentog den grundløse beskyldning mod mig i Aftenshowet. Jeg sagde således blot det samme om Mimi Jakobsen, som hun allerede havde sagt og skrevet om mig. Jeg forklarede også, at det var årsagen, at hun selv havde fornærmet mig,' skriver Rasmus Paludan, hvorefter han fremfører et juridisk argument for, at han ikke kan straffes for sine udtalelser.

'Dette er tilladt, jf. straffelovens § 272: "Straf efter § 267 kan bortfalde, når handlingen er fremkaldt ved utilbørlig adfærd af den forurettede, eller denne har øvet gengæld mod fornærmeren,"' skriver partilederen.

'Måske burde Mimi Jakobsen begynde med at overveje, hvordan hun selv taler om andre?'

Du kan læse hele Rasmus Paludans reaktion på historien nedenfor.

1156 kommentarer
Vis kommentarer