Minister åbner forhandling om billigere færgebilletter

Snart er det billigere at sejle til danske øer. DF er dog ikke tilfreds, før øerne får trafikal ligestilling

Det skal være billigere at sejle med færgen til små danske øer. Så langt er flertallet enige på Christiansborg. Men hvor meget billigere skal færgebilletten være?

Efter måneder med politisk tovtrækkeri og beskyldninger på tværs af folketingssalen, indleder regeringen nu reelle forhandlinger.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) lægger op til at sænke prisen for 85 millioner kroner. Det er et ambitiøst niveau, hvis ministeren selv skal have lov til at vurdere:

- Men vi har også noteret os, at der er partier, der ønsker sig mere. Og det er vi klar til at drøfte. Vi bliver nødt til at lytte til alle partier, for vi har jo kun 34 mandater, siger Troels Lund Poulsen til Ritzau.

Hans partifælle, nuværende transportminister, Hans Christian Schmidt (V), udtalte ellers i op til sommerens folketingsvalg, at Venstre ville indføre det såkaldte landevejsprincip, hvor færgeprisen til eksempelvis Fanø svarer til at køre den samme strækning i bil på en landevej.

Derfor mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti også, at regeringens 85 millioner kroner er for fedtet. Det er kun "et skridt på vejen", understreger landdistrikts- og ø-ordfører Mette Dencker (DF):

- Men vi skal huske på, at målet er trafikal ligestilling, så vi skal ikke læne os tilbage og være tilfredse med det her. Øboerne skal have trafikal ligestilling inden for en overskuelig tidsramme - altså inden for et par år.

5 kommentarer
Vis kommentarer