Minister afliver myte om sommertid

Så er det i nat, vi skal stille på urene

Så er sommertiden atter foran os, og natten mellem lørdag og søndag skal uret stilles .... .frem. For det er jo ligesom med havestolene.

Men også Transportministeriet interesserer sig for sommertiden. De har lørdag udsendt en pressemeddelelse, hvor ministeren opfordrer bilister til at køre forsigtigt og være særligt opmærksomme ved skovstrækninger.

Det, på trods af at ministeriet mener at kunne aflive en myte om sommertiden som går på at flere dyr bliver påkørt i forbindelse med skift mellem sommer- og vintertid.

- Det er ikke korrekt, at skift til sommertid giver flere påkørsler af dyr end normalt. Men det er klogt at være opmærksom på dyrene, lyder opfordringen fra transportminister Magnus Heunicke.

Ved denne tid plejer der hvert år at dukke en historie op i pressen: Nemlig at skiftet til sommertid resulterer i, at flere dyr bliver dræbt i trafikken.

- Dyrenes velbefindende er også vigtigt for mig. Derfor har jeg undersøgt sagen, og det viser sig at være en myte, siger transportminister Magnus Heunicke i pressemedelsen.

Ministeren har i følge pressemeddelelsen spurgt Vejdirektoratet, om det er korrekt, at der er flere dyr, der bliver kørt over i forbindelse med skift mellem sommer- og vintertid. Vejdirektoratet har svaret, at det ikke har kendskab til målbare effekter af ordningen om sommertid.

Transportministeriet skriver, at Aarhus Universitet sidste år offentliggjorde en rapport, der konstaterede, at antallet af påkørsler af vildt ikke stiger ved overgangen til sommertid.

Men ministeren løfter alligevel en formanende finger til bilister ved skovstrækninger og langs veje med megen beplantning:

- Selv om vi ikke kan måle det, kan det da godt være, at der findes dyr, som skal bruge nogle dage til at vænne sig til de nye rytmer.

Ordensmagten har dog ikke hørt ministerens budskab. De tænker stadig meget på dyrene viser et tweet, som Midt og Vestjyllands Politi har sendt ud.

40 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere