Minister afviser ligestillings-kritik: Kig ud ad vinduet

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) afviser kritik af, at regeringen har svigtet ligestilling mellem kønnene

- Kig ud ad vinduet.

Sådan lyder det fra ligestillingsminister Manu Sareen (R), der dagen før kvindernes internationale kampdag må lægge ryg til voldsom kritik af regeringens indsats på ligestillingsområdet.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen mener, at regeringen har 'svigtet totalt', når det kommer til ligeløn og barselsrettigheder, og samme toner lyder fra Dansk Kvindesamfund.

Eva Carneiros udfordringer som læge for Chelsea tæller desværre meget mere end behandling spillere. (Foto: PA Photos) Premier League Uhyggelige angreb: Her bliver Chelsea-læge offer for sexisme

- Jeg undrer mig over, at de altid bruger så store ord. Det har de gjort i de sidste fire år om alt, og det har ikke hold i virkeligheden, siger Manu Sareen til Ritzau.

- Forrige år fik vi en andenplads som det næstmest ligestillede land i EU, og World Economic Forum har os helt oppe i toppen blandt de bedste på ligestillingsområdet på hele kloden, siger ministeren og fortsætter:

- Prøv at kigge ud af vinduet: vi er ikke et land, hvor vi undertrykker kvinder. Der er rigtig meget ligestilling i Danmark, og det glemmer de. Hvis det var korrekt, så var vi ikke blevet valgt som det næstmest ligestillede land i EU.

Ann Eleonora Jørgensen mener, det er et stort problem, at verden er så kønsopdelt. (Foto: Linda Johansen) Danske kendte Danske skuespillere: Ingen ligeløn på film og teater

- Det lyder næsten som om, at det må være kedeligt for dig at være minister for et område, hvor det hele bare kører allerede?

- Nej, det er kedeligt for mig at slås mod de fordomme, der er omkring, hvordan det står til med ligestillingen i Danmark, siger Sareen med henvisning til kritikken.

- Det virker meget, meget hult, tilføjer han.

Samfund Minister: Skilsmisse-Danmark råber på mere ligestilling

- Er regeringen kommet så langt med ligestilling, som man havde håbet på?

- Vi har gennemført lovgivning omkring kønsopdelt lønstatistik, en barselsfond for selvstændige, vi har lavet puljer for flere mænd i daginstitutioner og målrettet indsats for at få flere kvindelige lektorer.

- Vi har sat ind mod vold mod kvinder og styrket ligestilling på skilsmisse-området, og jeg kunne blive ved, siger han.

50 kommentarer
Vis kommentarer