Annonce:
Annonce:

Minister: Flere jobåbninger får folk væk fra kontanthjælp

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af kontanthjælpsmodtagere fortsætter med at falde

Annonce:
Følg Politik

Der kommer færre og færre personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse.

Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

I perioden fra april til november sidste år faldt antallet af personer i kontanthjælpssystemet med godt 5000 fuldtidspersoner. De seneste tal fra april 2016 til januar 2017 viser, at tallet er på 8200 fuldtidspersoner.

Det glæder beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Det er glædeligt, at vi ser et så markant fald, relativt få måneder efter at vi lavede den seneste opgørelse. Efter min opfattelse skyldes det flere ting.

- Det dækker over, at der er færre, som kan komme ind i kontanthjælpssystemet, plus der er flere, der går ud af kontanthjælpssystemet, siger Troels Lund Poulsen.

Annonce:

- Det er god dansk økonomi, som giver flere jobåbninger, og det er et udtryk for, at nogle af de tilpasninger vi har lavet i forhold til kontanthjælpsloft og 225-timers-reglen, giver større tilskyndelse til at tage småjob.

Kontanthjælpsloftet sætter en grænse for, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Hvis de samlede ydelser overstiger loftet, bliver der skåret i boligstøtte og såkaldt særlig støtte.

225-timers-reglen betyder, at alle kontanthjælpsmodtagere, der kan arbejde, skal have mindst 225 timers arbejde i løbet af et år for ikke at blive skåret i ydelserne.

Ministeren vil endnu ikke konkludere, hvor stor effekten af kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen, som trådte i kraft 1. oktober sidste år, har haft på de faldende tal.

- Vi kommer med en effektanalyse efter sommerferien, hvor vi nærmest en til en kan se på den fulde effekt af både kontanthjælpsloftet og 225-timers-reglen.

- Men det er klart, og det ved vi fra tidligere, at når man laver om på reglerne og de økonomiske incitamenter, så smitter det af, siger Troels Lund Poulsen.

Annonce:

Han forventer et fortsat fald i resten af 2017 samt i 2018.

- I en tid, hvor der begynder at være mangel på arbejdskraft i bestemte brancher, er det vigtigt, at vi gør vores yderste for at hjælpe nogen af de mennesker ind, som er på kanten af arbejdsmarkedet, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: