Annonce:
Annonce:

Minister glad for de ikke bliver hans naboer

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye erkender, at han er glad for, at det nye udrejsecenter ikke bliver hans nabo hjemme i Albertslund

Sådan her lød præsentationen tidligere i dag.
Annonce:
Følg Politik

Ejendomsmæglerne på Langeland får brug for alle de kreative sprogblomster, når de fremover skal sælge drømmen om at blive nabo til 130 kriminelle eller udviste udlændinge til vordende huskøbere.

Blandt de nye indbyggere er den terrordømte mand, som angreb satiretegneren Kurt Westergaard i hans hjem med en økse.

Udlændige- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) er da også glad for, at han ikke skal være nabo til de skumle folk.

- Jeg ville være ærgerlig, hvis der blev placeret et udrejsecenter i mit kvarter. Det var borgmesteren også, da jeg talte med ham, indrømmede han, da han præsenterede det nye center ved navn Holmegaard.

Annonce:

Ministeren forsøger at betrygge langelænderne med, at der kommer seks betjente fast døgnet rundt på stedet. Samtidig får Fyns Politi øget bemanding til at håndtere den utryghed, som det nye udrejsecenter vil skabe på Langeland, siger Mattias Tesfaye.

- Jeg vil ikke bilde folk ind, at der bliver mere trygt med det nye udrejsecenter. Men vi vil gøre, hvad vi kan ved at give politiet flere ressourcer, siger han.

Mattias Tesfaye erkender, at trygheden kan falde på Langeland. Foto: Jens Dresling
Mattias Tesfaye erkender, at trygheden kan falde på Langeland. Foto: Jens Dresling
 

Noget bras
Præcis hvor mange terrordømte der skal bo på sydspidsen af den lange ø, ville ministeren ikke ud med.

- Der er omkring 130 dømte kriminelle, som er placeret på udrejsecenter Kærhovedgård, siger Mattias Tesfaye.

På Langeland hedder borgmesteren Tonni Hansen og er medlem af SF. Folkesocialistens næstekærligheden stopper dog ved udsigten til udvisningsdømte udlændinge i baghaven.

- Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om.

- Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde, siger Tonni Hansen til TV 2.

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt borgmesteren nærmere om de udsagn, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Annonce:

Under præsentationen af centret talte Mattias Tesfaye om, hvordan Danmark bliver nødt til at leve op til retsstatens principper og derfor give de udvisningsdømte et sted at være, indtil de kan rejse til deres hjemland.

Men hvordan den skåltale stemmer overens med regeringens mystiske planer om et eventuelt asylcenter i semidiktaturet Rwanda, ville Mattias Tesfaye ikke svare på, så han sendte Ekstra Bladets udsendte væk fra mikrofonen.

Udrejsecentret på det sydlige Langeland får navnet Udrejsecenter Holmegaard.

Det skal fjerne blandt andre enlige på tålt ophold fra Udrejsecenter Kærshovedgård, der ligger nær Bording og Ikast i Midtjylland.

* Holmegaard ligger dog omkring et par kilometer fra Bagenkop, der ifølge Danmarks Statistik har omkring 450 indbyggere.

* Det bliver enlige personer på tålt ophold og udlændinge, der er udvist på grund af fare for statens sikkerhed eller som følge af kriminalitet, der skal bo på Holmegaard.

* Tålt ophold er en status, personer får, hvis de ikke har lovlig opholdstilladelse i Danmark men heller ikke kan udvises. Det kan være, fordi de risikerer forfølgelse eller overgreb, hvis de hjemsendes.

* Ifølge regeringen er der i øjeblikket 130 personer, der opfylder kriterierne for at blive sendt til Holmegaard.

* Centeret forventes at være i fuld brug et sted mellem marts og juni i 2022.

* Det nuværende Udrejsecenter Kærshovedgård blev etableret i 2016 af den daværende V-regering med opbakning fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

* I november 2018 var det en del af finanslovaftalen for 2019 mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti, at der skulle laves et udrejsecenter på øen Lindholm nær Stege.

* Den plan skrottede den nuværende S-regering, da den kom til. I stedet lovede den at finde et andet sted.

* Det vil have kostet 210 millioner kroner at lave øen Lindholm om til udrejsecenter. Regeringen forventer det bliver noget billigere på Langeland. Per år vil det koste omkring 500.000 kroner per år per udviste udlænding på Holmegaard. Prisen var den dobbelt på Lindholm, oplyser regeringen.

Kilder: Udlændinge- og Integrationsministeriet, Danmarks Statistik, ritzau

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets nye politiske podcast med Joachim B. Olsen og Brian Weichardt her.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: