Minister i krig med Jyske Bank: Frygter prisstigninger

Erhvervsminister Rasmus Jarlov langer ud efter Jyske Bank, efter banken mandag offentliggjorde, at man fremadrettet vil splitte Visadankortet op i to

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov langer i et Tweet ud efter Jyske Bank efter banken mandag annoncerede, at man fremover ikke vil udstede Visadankort som en samlet løsning, men i stedet vil tilbyde deres kunder betalingsmidlerne seperat.

Ministeren mener, at det træk kan være med til, at forbrugerne i sidste ende kommer til at betale mere for deres varer, når de handler i danske butikker.

'Skal en procentdel af betalingerne i danske butikker fremover gå til VISA eller MasterCard, fordi Dankortet forsvinder? Det har regeringen svært ved at se nogen fordele ved. Dankortet sparer de danske butikker for store summer og holder dermed priserne lidt nede i Danmark,' skriver Jarlov.

Vil forsvare dankortet
Rasmus Jarlov uddyber i en sms til Ritzau, at han ikke har yderligere regulering på vej lige nu:

- Vi griber ikke til regulering, fordi Jyske Bank tager dette træk. Men på lang sigt vil vi gøre, hvad vi kan for at sikre Dankortets fremtid.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, mener, at Dankortet er en kæmpe fordel for både forbrugere og erhvervsliv.

- Hvis danske pengeinstitutter ønsker at leve op til deres samfundskontrakt, bør de aktivt medvirke til, at Dankortet også er en central valgmulighed, når man skal betale i fremtiden, skriver han på Twitter.

Jyske Bank: Derfor er det en god ide
Mandag forsvarede Jyske Banks CIO, Peter Trier Schleidt, hvorfor kunderne i banken nu fremover skal have to kort i stedet for et.

- Det er ret enkelt. Vi vil gerne give kunderne valget. Give dem muligheden for at vælge, hvordan de vil betale. Som det er med et Visadankort, så bliver man ikke spurgt, hvilket kort man betaler med. Det får de fremadrettet, lød det fra Peter Trier Schleidt til Ekstra Bladet.

Han forsikrede samtidig, at det ikke ville blive dyre for kunderne, når det kom til betaling for de enkelte kort uden at ville forholde sig til eventuelt større gebyrer for brug af Visakortet.

160 kommentarer
Vis kommentarer