Annonce:
Annonce:

Minister i samråd om overfald på muslimske kvinder

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er kaldt i samråd om hadforbrydelser, efter at flere muslimske kvinder er blevet overfaldet ved højlys dag

Nick Hækkerup (S) skal forklare sig i samrådet. Foto: Ritzau Scanpix
Nick Hækkerup (S) skal forklare sig i samrådet. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) har begge forholdt sig helt tavse efter de seneste ugers overfald på muslimske kvinder.

13. februar blev en kvinde med tørklæde overfaldet foran Harald Nyborg i Søborg, og 11. marts blev en muslimsk kvinde overfaldet foran sin bil, der holdt parkeret på Amager.

Ekstra Bladet har dækket begge sager, men det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra ministerene.

Onsdag klokken 14 var justitsministeren dog kaldt i samråd for at forklare, hvad han vil gøre for at sætte ind mod hadforbrydelser.

Genlæs samrådet her.

FAKTA: Hadforbrydelser

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd har det stor betydning for sagen, hvorvidt der er tale om en hadforbrydelse eller ej. Det skyldes, at det er en skærpende omstændighed, hvis kriminalitet er begået på baggrund af folks had til andre personers etnicitet og tro.

Det kan desuden have store menneskelige omkostninger at blive udsat for en hadforbrydelse. Det forklarer Nanna Margrethe Krusaa, der er jurist og chefkonsulent ved Institut for Menneskerettigheder.

- Helt overordnet kan jeg sige, at hadforbrydelser er den alvorligste form for diskrimination, og det kan have alvorlige konsekvenser for et menneske at blive udsat for en hadforbrydelse. Det påvirker ikke blot ofret selv, men kan også påvirke venner og familie.

- Det er vigtigt, at politiet efterforsker en forbrydelse som en hadforbrydelse, hvis der er noget der tyder på, at forbrydelsen er helt eller delvis motiveret af had til ofret på grund af f.eks. ofrets race, etniske oprindelse eller religion, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Hun forklarer desuden, at der findes et ukendt mørketal.

- Vi ved, at antallet af hadforbrydelser, der bliver begået i Danmark, er højere end det antal, der bliver anmeldt til politiet. Hvis et offer for en forbrydelse ikke føler sig taget alvorligt af politiet, er der risiko for, at ofret fremadrettet ikke vil anmelde en lignende forbrydelse, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: