Minister-indretning for millioner: Plaid, puder og B&O

Flere ministre bruger mere end en kvart million på at indrette deres kontor

Anders Samuelsen (LA), udenrigsminister, topper listen over ministre, der evner at bruge penge på kontorindretning.  Arkivfoto: René Schütze
Anders Samuelsen (LA), udenrigsminister, topper listen over ministre, der evner at bruge penge på kontorindretning. Arkivfoto: René Schütze

Selv om han ønsker skatten sat ned, har udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ingen problemer med at fyre danskernes penge af på at indrette sit kontor, som var det en dagligstue.

En dyr af slagsen, forstås. Faktisk toppen han listen over de ministre, som har brugt flest skillinger på at indrette sin arbejdsplads.

Danmarks Radio har således opgjort, hvem der har brugt mest, og hvad pengene er brugt på. I alt har 22 ministre brugt 1,6 millioner kroner på at indrette deres kontorer.

Det er dog langtfra alle, der har haft behov for at lade pengene glide mod designere og møbelfirmaer. Hverken Jakob Ellemann-Jensen (V) eller Ole Birk Olesen (LA) har brugt nogen penge, mens beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har brugt 777 kroner til tre skifterammer.

Nedenfor kan du se de fem topspringere.

1. Anders Samuelsen, udenrigsminister (LA): 340.150 kroner

Pengene er blandt andet gået til et tæppe til 32.185 kroner samt 12 stole, borde, lamper og ribbe fra firmaet Mater, der i alt er blevet betalt med 115.250 kroner.

Sidste år fik han Ekstra Bladets nytårs torsk. Men selv om prisen medførte en tegning af Morten Ingemann er der tilsyneladende ikke blevet plads til diplomet på ministervæggen. I hvert fald optræder den ikke på de billeder, som Anders Samuelsen stolt har delt af den nye indretning.

2. Sophie Løhde, innovationsminister (V): 315.625 kroner

Hun har blandt andet købt et tæppe til 22.437 kroner samt et B&O-tv til 17.217 kroner.

3. Kristian Jensen, finansminister (V): 314.500 kroner

Venstres næstformand har for pengene blandt andet fået en PH-lampe til 12.746 kroner samt en sofa og et sofabord fra Paustian til 32.403 kroner.

4. Claus Hjort Frederiksen, forsvarsminister (V): 180.377 kroner

Claus Hjort Frederiksen kan takket være pengene nu kigge på et Sony LED-fjernsyn, ligesom den tidligere finansminister har udsigt til et verdenskort og en sovesofa fra IKEA.

5. Søren Pape Poulsen, justitsminister (K): 103.396

Partilederen har med indretningen fået adgang til et køleskab, tre rullegardiner og et tv-beslag. Desuden tæller indretningen en kontorstol.

500 kommentarer
Vis kommentarer