Annonce:
Annonce:

Minister kalder Aarhus Byråds budgetlægning for ulovlig

Aarhus Byråd vedtog et budget baseret på urealistiske forudsætninger, mener økonomi- og indenrigsminister

Økonomi- og indenrigsministeren kalder nu Jacob Bundsgaards budgetplanlægning ulovlig. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Økonomi- og indenrigsministeren kalder nu Jacob Bundsgaards budgetplanlægning ulovlig. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) beskylder nu Aarhus Kommune for ulovligheder i forbindelse med budgetlægningen for 2018.

- Vi har jo hørt Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard sige klart og tydeligt, at kommunen sidste år regnede en gevinst på udligning ind i sit budget for at lægge pres på forhandlinger, der skulle være på Christiansborg.

- Dermed står det også klart, at det, kommunen gjorde sidste år, var ulovligt, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

Budgetrod i byråd: - Det må være ulovligt at opfinde 600 millioner

Sagen handler om, at byrådet vedtog et budget, der baserede sig på en forventning om, at kommunen ville vinde ved en ventet udligningsreform.

Kommunen budgetterede med en merindtægt på 200 millioner kroner ved forventningen om afskaffelse af et såkaldt beskæftigelsestilskud.

Annonce:

Men det blev bare ikke til noget, fordi det ikke lykkedes at komme igennem med en ændring af udligningssystemet.

I en udtalelse til Radio24syv sagde Jacob Bundsgaard efterfølgende, at man med budgetlægningen også ønskede at lægge pres på Christiansborg.

- Og så ønskede vi derudover at lægge maksimalt pres på de forhandlinger, der skulle være på Christiansborg, så man kunne se det urimelige i, at man har en model på beskæftigelsesområdet, som systematisk underkompenserer Aarhus.

Det strider ifølge ministeren med grundreglen om, at et budget skal være baseret på saglige og realistiske forudsætninger.

- For udtalelsen fra borgmesteren viser, at motivet var at lægge et pres.

- Lovgivningen kræver, at en kommunes budget skal være baseret på realistiske og saglige forudsætninger, og det er politiske og taktiske hensyn ikke, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

I et brev til byrådet i Aarhus gør han rede for sin opfattelse af sagen.

Ankestyrelsen, der er tilsynsmyndighed i forhold til kommunerne, har også fået brevet.

Det er dog tilsynets egen afgørelse at vurdere, om man på den baggrund ønsker at gå ind i sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... SE BILLEDERNE

Annonce:
Annonce: